Visa kurser.se som: Mobil

Sockerberoende - Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

Bergklint education
Kursinformation
Distans
5 dgr heltid/ 6 mån deltid
3 120 SEK
Kommande starter
Distans
2022-01-31  
3 120 SEK
2022-02-28  
3 120 SEK
2022-03-28  
3 120 SEK
2022-04-25  
3 120 SEK
2022-05-30  
3 120 SEK
2022-06-20  
3 120 SEK

Kursbeskrivning

sockerberoende kursSockerberoende - Verktyg och metoder för praktisk rådgivning

För företag och privatpersoner i hela landet!

En vidareutbildning för Kostrådgivare eller dig med likvärdig utbildning inom näringsläraområdet.

Många lider idag av beroendeproblematik av olika slag och vissa forskare anser att sockerberoende ska räknas som en beroendedrog.

En stor del av befolkningen har idag svårt att hantera sitt sockerintag och behöver få kunskap om metoder som kan bryta deras beteende. För att hjälpa dessa människor att hantera sitt sockerintag får du lära dig olika strategier och metoder som du kan använda dig av i rådgivningssituationer.

Kursen tar upp hur socker och andra droger påverkar hjärnans belöningssystem och resten av kroppen samt hur beroende uppstår. Du får även kunskap i sockerberoendets biokemiska processer och deras påverkan på hjärnan. På utbildningen får du även lära dig att tolka varningssignaler samt olika verktyg och metoder för att stoppa beroendeprocessen och förebygga återfall. Utbildningen ger dig en grundläggande kompetens i beroendeprocessen för att arbeta med människor som vill bli av med sitt sockerberoende.

Utbildningen vänder sig till:

 • Dig som är verksam som kostrådgivare, dietist, kostekonom eller har likvärdig utbildning och som vill få en djupare kompetens inom sockerberoendeproblematiken.

Förkunskaper

För att kunna ta del av utbildningen och tillgodogöra dig kunskaperna krävs det att du har någon typ av utbildning där näringslära har ingått. Det kan vara en Kostrådgivarutbildning eller någon likvärdig utbildning.

Kursupplägg

Utbildningen bygger på senaste forskningen om sockerberoende. Kursen omfattar både teoretiska och praktiska moment, med många kundfall, vilket gör dig väl rustad för att jobba direkt ut mot kund när du har slutfört utbildningen.

Under hela utbildningen får du stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på dina frågor. All korrespondens sker via mail.

För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling.

Kursinnehåll

 • Sockerkonsumtion
 • Aptitreglering
 • Ätstörningar
 • Beroendeproblematik – olika beroenden
 • Sockerberoende – sanning eller myt
 • Sockrets påverkan på hjärna och kropp
 • Det dolda sockret
 • Behandling och prevention av återfall
 • Samtalsmetodik/MI - motiverande samtal
 • Praktiska övningar

Kursledare

Kursledarna på utbildningen har hög kompetens inom området och är legitimerade dietister med vana inom beroendeproblematik.

Omfattning

Utbildningen omfattar 5 dagars heltidsstudier. Väljer du att läsa på deltid så har du 6 månader på dig att slutföra utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Video

Kursintyg

Intyg/diplom

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl.moms).

Efter utbildningen

Efter genomgången utbildning har du fått djupare kunskaper inom sockerberoendets problematik. Du kan i din praktiska rådgivning, ut mot klient, arbeta med olika verktyg och metoder som hjälper dem att bryta sitt beroende.

När utbildningen är slutförd kan även den som vill fördjupa sig ytterligare, inom området, gå en vidareutbildning hos Bitten Jonsson som har stor erfarenhet inom addiction medicin. På Bitten Jonssons utbildning får du ytterligare kunskaper, inom det kliniska området, när det gäller behandling av klienter med beroendesjukdomen. Efter utbildning, kan du om du vill arbeta med patienter, erhålla handledning av Bitten Jonsson

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sockerberoende - Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

RD
Jag tycker att kursinnehållet har varit väldigt bra. Uppgifterna som ingick var väldigt givande och gav väldigt mycket. Bra och relevant litteratur. Jag tycker även att det var givande och intressant, att vi på utbildningen, fick ta del av den senaste forskningen inom området. Mina framtidsplaner är att arbeta som Kostrådgivare med kunder som...
Visa hela

Bergklint education

friskvård kurser

Bergklint education - Utbildningar inom hälsa, friskvård och livsstil

Vi erbjuder kompetensutveckling inom hälsa och friskvård till såväl privatpersoner som företag. Bergklint education, är ett utbildningscenter, som erbjuder kompetensutveckling, inom friskvård och hälsa. Våra kurser  består av både teoretiska och praktiska moment som bygger på vetenskapligt förankrad forskning. Alla kursledare,...


Läs mer och visa alla kurser med Bergklint education

Kontaktuppgifter till Bergklint education

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 35 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sockerberoende - Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans, fyll i följande uppgifter:

Diplomerad/Licensierad Kostrådgi...
Bergklint education

"Utbildningen överträffade mina förväntningar!"

Anna Swedrup valde att komplettera sina meriter med en utbildning som Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans hos Bergklint education och kan nu även erbjuda sina klienter kostrådgivning.

Läs mer