Kursbeskrivning
Matlagningskurs i vegetarisk matlagning för förskolekockar
Genom den här kursen lär du dig grundläggande och smidiga tekniker för att laga vegetarisk mat från grunden på förskolan.
Du får lära dig hur du sätter ihop en maträtt med rätt näringsinnehåll och hur du kan arbeta med varierad smaksättning och olika tekniker för att få önskad textur.
I kursen ingår även hur du kan arbeta med den pedagogiska måltiden ifrån kökets sida med att engagera barnen, färger och uppläggning av maten samt tänk kring menyer och rubriksättning.
Kommande kursstarter
Målgrupp
Förskolekockar som behöver bättre grunder i vegetarisk matlagning.
Kursintyg
Deltagaren får diplom efter avslutad kurs.
Kostnader
Se gällande pris när du är på bokningssidan! Ibland har vi extra bra erbjudanden!
Kursledare
Cecilia Walton är kock och diplomerad kostrådgivare samt förändringsledare för hållbar mat genom måltidskonceptet Diets for a green planet. Hon har arbetat i flera år med att stödja förskolor och skolor till bättre måltidsupplevelser. Smakmässigt, med trivsel, våga prova och miljömässigt. Cecilia utgår ifrån Måltidsmodellen och analyserar i vilka delar av den som verksamheten behöver mest utveckling.
Intresseanmälan
Gott. Hälsosamt. Hållbart
Vårt fokus är din hälsa och välmående och att verka för hållbarhet inom mat. Vi är övertygade om att framtiden ligger i att vi ökar vårt välmående både fysiskt och psykiskt, samt tar hand om vår planet på bästa sätt....