Motståndskraft mot katastrofer VT23

ABF Huddinge
Kursinformation
Huddinge
5 tillfällen
2023-03-29 18:00
0 SEK Momsfri
Svenska

Kursbeskrivning

Fullersta Fastighetsägareförening och ABF Huddinge bjuder in till en kostnadsfri studiecirkel i fem delar för att sprida beredskap bland Huddinges invånare. 

Vi kommer bl. a. gå igenom hur en skapar beredskap i hemmet och hur en skyddar sig mot extremväder som t. ex. översvämningar, storm och värmebölja. 

Vi ser fler och fler cyberattacker som slår ut infrastruktur i samhället. Hur kan vi själva förbereda oss på bästa sätt och hur kan vi skydda oss? Hur beter en sig om en hamnar mitt i ett terrorattentat? Hur undviker vi att bli utsatta för bedrägerier?

På kursen pratar vi även om ansvarsfrågan - Vem ansvarar för vad, kommun, stat och du själv som privatperson? Vi pratar om hur försäkringsbolagen mer och mer drar sig undan ansvaret då denna typ av skador blir allt vanligare med de ändrade väderförhållandena på grund av klimatförändringarna. 

Hur kan du skydda dig mot vattenskador vid översvämningar eller skador på vatten och avlopp, skador orsakade av ras, skred och brand? Vi kommer att gå igenom en del geoteknik och lära oss enkla riskanalysmatriser. 

Kursen är kostnadsfri men du behöver anmäla dig. Platserna är begränsade och om du anmäler dig och uteblir från kursen utan att höra av dig till oss, tar vi ut en administrativ avgift på 100:-

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Motståndskraft mot katastrofer VT23 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

ABF Huddinge

ABF Huddinge - Fritidskurser för dig i Huddinge

ABF Huddinge

Kurser i Huddinge Människor över hela landet har sin egen relation till ABF, och det är precis så det ska vara. ABF är till för alla, och det har det varit ända från starten 1912 då det grundades och blev Sveriges...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Huddinge

Kontaktuppgifter till ABF Huddinge

ABF Huddinge

Kommunalvägen 26
141 61 Huddinge

Recensioner
Bli den första att recensera Motståndskraft mot katastrofer VT23!
Intresseanmälan

För att få mer information om Motståndskraft mot katastrofer VT23, fyll i följande uppgifter: