Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Förarintyg båt Göteborg

Sjöskolan Göteborg
Kursinformation
Göteborg
2 dagar
2 160 SEK
Kommande starter
Göteborg
2022-12-27  
2 160 SEK
2022-12-28  
2 160 SEK
förarintyg

Kursbeskrivning

Förarintyg båt, som fortfarande också kallas Förarbevis båt

Förarintyg båt Göteborg, på förarintygskursen lär vi ut grundläggande navigation, väjningsregler och säkerhet under två dagar på en helg mellan klockan 09-16 båda dagarna. Det betyder att du får lära dig att ta ut din position i sjökortet, räkna ut hur snabbt du kommer fram i relation till hur fort du seglar eller kör motor en bestämd sträcka. Då får också lära dig grundläggande om säkerhets- och nödutrustning, och hur du bäst plockar upp någon som har ramlat över bord. När vi sedan skall omsätta några av de teoretiska kunskaperna i praktiken, då går vi ut från pråmen, tar med oss en pejlkompass, och pejlar de olika sjömärken som vi ser i sjökortet, och så ser vi hur det stämmer överens med verkligheten.

Förarintyg är en introduktion till båtlivet där fokus ligger på att ge en bred allmänkunskap om vad du behöver veta för att framföra din båt på ett säkert sätt, för dig själv, din familj och andra. Det handlar främst om inomskärs navigation i dagsljus, mörker och utomskärs går vi igenom när du väljer att vidareutbilda dig till Kustskeppare. Missa inte vårt erbjudande där du får 395 kr i rabatt när du bokar både Förarintyg samt Kustskepparintyg på Sjöskolan.

I klassrummet är vi max 14 personer, vilket gör att våra instruktörer hinner med att lära ut till alla, men under våren 2021 har vi redicerat antalet platser till 10 elever per grupp. Alla våra instruktörer är aktiva inom båtlivet och har mycket erfarenhet att dela med sig av. Detta i kombination med läget på vår kurslokal, Pråmen, gör att det blir effektivt, marint och genuint. Passa även på att boka båtpraktiken, som är ett bra tillfälle att testa dina nya kunskaper från klassrummet. Då omvandlar vi det teoretiska från undervisningen till praktisk kunskap.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll

  • Navigering inomskärs i dagsljus
  • Land- och sjömärken
  • Göra fart-, tid- och distansberäkningar
  • Väjningsregler
  • Ljudsignaler
  • Kompass
  • Nödsituationer
  • Väder och vind

Examen

Examen
Examination genomförs av förhörsförrättare från NFB, Nämnden för Båtlivsutbildning, som kommer till oss och gör prov som sedan gås igenom med var och en individuellt. Resultatet får du direkt. Vid godkänt resultat får du NFB’s blåa intygsbok, där förrättaren stämplat sidan för Förarintyg.

Förkunskaper

Förkunskaper
Inga, men när man går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan och/eller avsätta tid för egenstudier innan provet. Och du skall fylla 12 år som lägst under kalenderåret du tar Förarintyget.

Tänk på

Om din båt är längre än 12 meter och bredare än 4 meter måste du ha Kustskepparintyget för att vara behörig att köra din båt. Förarintyg samt båtpraktik dag är bägge förhandskrav till Kustskepparen.

Båtpraktik dag är inget krav för att gå kursen, det är först om du läser vidare till Kustskepparintyget som det blir ett krav. Men båtpraktiken är ett bra tillfälle att lära sig mer om det praktiska.

Skrivningen genomförs av en oberoende Förhörsförrättare från Nämnden för Båtlivsutbildning. Provavgiften betalas på plats till examinatorn. Saknar du blå intygsbok kan du köpa även den av examinatorn.

Kursledare

Gerhard Chronholm       Stina Jansson

 

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg båt Göteborg.

Sjöskolan Göteborg

Sjöskolans kurser i Göteborg

Här kan du ta introduktionskursen Förarintyg, där du får lära dig det nödvändigaste för att navigera säkert bland kobbar och skär. Blir du biten kan du även läsa vidare till Kustskepparintyg, tidigare kallad Skepparexamen. Där lär vi ut vad att...


Läs mer och visa alla kurser med Sjöskolan Göteborg

Kontaktuppgifter till Sjöskolan Göteborg

Sjöskolan Göteborg

Adolf Edelsvärds gata 12
414 51 Göteborg

Tel: 031 - 762 09 09
Mobil 031 - 762 09 09

Recensioner
Bli den första att recensera Förarintyg båt Göteborg!
Intresseanmälan

För att få mer information om Förarintyg båt Göteborg, fyll i följande uppgifter: