Förarintyg för båt

Medborgarskolan Väst, i Mariestad
Längd
27 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
27 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

För en säker och trivsam båtfärd inomskärs och i skyddade vatten är det viktigt att flera ombord har kunskap om sjölivet. Förarintyg är en teoretisk kurs med praktiska inslag och är det första steget inom navigation.

Innehåll
Kursen innehåller:
- Svenska sjökort, symboler och förkortningar
- Navigering (inomskärs)
- Lämplig båtutrustning
- Säkerhet, sjömanskap och sjukvård
- Miljö
- Väder och vind
- Lagar och regler
- Knopar
- Fyrar och landmärken

Hemuppgifter kommer ingå.
Utöver kursens ordinarie sammankomster tillkommer ytterligare ett tillfälle för examination enligt NFB:s (Nämnden för båtlivsutbildning) regler. Förhörsavgiften 625 kronor betalas kontant till förhörsförrättaren vid examinationstillfället på examensdagen (med reservation för eventuella prisjusteringar och ändringar från NFB om förfarandet kring exaninationen).
Ta med legitimation vid examinationstillfället.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Deltagaren skall under kalenderåret fylla minst 12 år.

Kursledare
Alexander Lindblad Ernvik har god erfarenhet av att jobba med professionell sjötrafik. Han kör olika typer av båttransporter och har även uppdrag för Sjöassistans och Team marin som assistans skeppare. Han har även egen erfarenhet från att köra fritidsbåt, både motorbåt och segelbåt. Utöver det bor han på en ö utan landförbindelse så det blir många båttimmar på ett år. 

Alexander har fartygsbefäl klass VIII, begränsad behörighet fartområde D och E. Han har även kommersiell svävarpilotlicens och VHF-SRC certifikat. Båtintyg dag och mörker praktik. Förarbevis för vattenskoter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material och examination ingår inte i kursavgiften.
Examen betalas till examinatorn på examensdagen. 
625 kr i skrivavgift (med reservation för eventuella prisjusteringar och ändringar från NFB om förfarandet kring exaninationen).
OBS! Invänta beställning av material tills ni fått kallelse/faktura till kursen och fått mer information angående materialet.

Vi använder materialet "Fritidsskepparen".
Är ni flera inom samma familj räcker det med en kursbok men fler sjökort och bestick mm kan behövas.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 september, 2024

  • Kurs
  • Mariestad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg för båt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights