Förarintyg / Förarbevis

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
2 dagar
Pris
1 995 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
1 995 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 1 995 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Förarbevis och förarintyg båt

Ta Förarintyg / Förarbevis för båt med Safety & Navigationsgruppen

Förarintyget / Förarbeviset är kursen för dig som är nybörjare på sjön eller vill friska upp gamla kunskaper. Vi lär oss grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler. Förarintyget går även att läsa på distans, på Grinda i Stockholm eller Saltsjöbaden. Kontakta oss gärna för mer information om dessa alternativ.

Specialdesignat utbildningscenter i Stockholm

Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i centrala Stockholm, härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning. Stockholm Training Port är en specialdesignad anläggning på vattnet där vi har alla faciliteter och all utrustning ombord - allt för att utbildningsupplevelsen ska blir så smidig som möjligt. Här utbildas du i en maritim miljö i klassrum med sjöutsikt!

Stockholm Training Port


Målgrupp

För dig som vill ta ditt förarintyg/förarbevis för båt med en intensivkurs i Stockholm. Inga förkunskaper krävs, och inget krav på ålder - för att få skriva examination behöver du vara 12 år. Kursen är perfekt för dig som är nybörjare, eller som vill uppdatera dina nuvarande kunskaper. 

Kursinnehåll

Upplägg: Kursen består av totalt 16 timmar teori och praktik förlagt på en hel helg. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och öva på praktiska delar som exempelvis knopar. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Förarintyget. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: 

  • Navigation inomskärs
  • Sjösäkerhet
  • Sjömanskap
  • Knopar och sjövägsregler.

    Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.


    Litteratur:
     Om du önskar att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 600 kr. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125 kr.

Video

Kursintyg

Du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum, som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för förarintyg och erhåller efter godkänt resultat en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 625 kr och betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen. Den blå intygsboken kostar 65 kr.

Kostnader

Pris: 1995 SEK
Litteraturpaket: 600 SEK

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg / Förarbevis och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
4/5
Lina Y
22 okt 2014

Lokalen var lite liten och dålig luft så man blev trött fort.

4/5
Henrik Eliasson
25 apr 2014

Saknade information inför kursen gällande provskrivning. Jag trodde allt skulle ske den helgen. Lite knepigt för mig då jag har 60 mil tor.

4/5
Henrik Eliasson
25 apr 2014

Mycket bra kurs.