Visa kurser.se som: Mobil

10-dagars kurs i skapande av fantasifulla helmasker i silikon i “Face Off-anda”

House of Helsinglight
Kursinformation
Gävleborg
10 dagar
19 950 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Missa inte vår unika 10-dagars kurs i skapande av masker i silikon på Helsinglight FX. Lär dig hur du skapar ett monster eller magiskt väsen i “Face Off-anda”!

I denna kreativa och lärorika kurs lär du dig hur du skapar en helmask i silikon från början till slut, precis som på reality serien FACE OFF.

Under denna kurs kommer du lära dig allt från design av karaktär till skulptering, formgjutning i gips, silikongjutning, airbrush och handmålning av mask. Du behöver inte ha någon tidigare kunskap i FX-makeup, skulptering eller skapande av masker. Kursen hålls främst på svenska, men även på engelska om behov finns utifrån deltagare.

OBS! Covid-19 information!
Kursen kommer att hållas med ett begränsat antal deltagare (max 6 st!). Vi håller kontinuerlig dialog med deltagarna före kursstart så att enbart de som känner sig fullt friska medverkar i kursen. Vid förhinder finns det möjlighet att flytta och boka om sin plats till en kurs som går senare. Vi erbjuder handskar, munskydd, handsprit till alla deltagare.Vi håller till i stora rymliga lokaler med gott om utrymme att sprida ut oss. Våra lokaler är belägen på landsbygden med mycket skog runt omkring. 
 

Kursinnehåll

Kursschema, 09.00-17.00:

 • Dag 1: Design och skulptering
 • Dag 2: Skulptering
 • Dag 3: Skulptering
 • Dag 4: Skulptering + formgjutning
 • Dag 5: Formgjutning i gips
 • Dag 6: Formgjutning i gips
 • Dag 7: LEDIG DAG
 • Dag 8: Öppnande och rengöring av gipsform
 • Dag 9: Silikongjutning av mask
 • Dag 10: Airbrushing & handmålning av mask
 • Dag 11: Professionell fotografering av din karaktär


Kursen pågår under totalt 11 dagar, varav 10-dagar är maskarbete och 1 dag ledig!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Är du redan maskör eller på väg in i yrket då är detta verkligen kursen för dig för att fördjupa och bredda dina kunskaper ytterligare. Håller du på med cosplay eller lajv då är även detta perfekt för dig! Kanske önskar du bara prova på något annat och utforska din kreativitet i ett härligt, lärorikt och kreativt äventyr tillsammans med oss? Inga förkunskaper behövs - kursen riktar sig både till nybörjare som mer erfarna!

Kostnader

Kurskostnad:
19 950 KR inkl. moms*

I kostnaden ingår alla material och verktyg som behövs under hela kursen. Vi arbetar bara med högkvalitativa FX-produkter.

Boende: 300 kr / natt / person
Boende för alla kursdeltagare i en gemensam sovsal.

* Anmälningsavgift: För att säkra din plats på kursen betalas först en anmälningsavgift om 3500 kr! Denna anmälningsavgift är en del av hela kurspriset och det belopp som kvarstår betalas sen in före kursstart.

Kursledare

Helsinglight FX leds av FX- artisten och multikreatören Petra Shara Stoor med mångårig erfarenhet som yrkesverksam FX- maskör, konstnär samt lärare i makeup och specialeffekter. Petra är en av de mest inspirerande, innovativa och “outside the box”-kreatörerna du någonsin kommer att träffa. Med en nytänkande och innovativ inställning till den kreativa arbetsprocessen använder hon sin konstnärliga förmåga och expertis inom området för att handleda och utbilda dig inom området FX och skapande.

Petra undervisar deltagarna i sin stora och välutrustade FX-studio på House of Helsinglight! Vi tillhandahåller alla material och verktyg som behövs under kursens gång för att skapa en mask i silikon.Till våra kurser kommer deltagare från hela världen för att lära sig mer om praktiska specialeffekter och skapande av FX karaktärer. Petra är övertygad om att alla har en otroligt kreativ ådra i sig samt förmågan att “tänka utanför boxen” om vi utvidgar och utforskar vår kunskap, kreativitet och drivkraft som finns inom oss. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du faktiskt kan göra och vilka otroliga kreationer du kan lära dig skapa när du väl börjar. Välkommen till Helsinglight FX för en kreativ, rolig och lärorik upplevelse du sent kommer att glömma.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 10-dagars kurs i skapande av fantasifulla helmasker i silikon i “Face Off-anda”.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Regina
(5)
This is a true masterclass, worth every cent. Petra is a brilliant teacher, the welcome and care at Helsinglight puts you in a creative, safe space, and makes you feel like you belong from first day. With patience and great knowledge, you are guided through a great experiance. You learn much more than expected in 10 days, and Petra is total...
Visa hela
Vera Fahleson Ekman
(5)
Jag är så glad att jag fick ta del av denna kurs, otroligt hur mycket man kan lära sig på 10 dagar! Inte bara en grym utbildning utan också en superhäftig upplevelse att få vara på Helsinglight, man ville inte åka därifrån!

House of Helsinglight

House of Helsinglight

Har du sett på TV-serien FACE OFF och önskat att du fick lära dig hur man skapar läskiga monster och magiska väsen? Då ska du komma till oss på House of Helsinglight i norra Hälsingland! Vi erbjuder unika, lärorika och...


Läs mer och visa alla kurser med House of Helsinglight

Kontaktuppgifter till House of Helsinglight

House of Helsinglight

Vattlång 114
82991 Ilsbo

Tel: 076-782 88 53
Mobil 076-782 88 53

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser