Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-3 av 3 träffar
 

Mer om Danskurser i Linköping

Mer om danskurser i Linköping

Att dansa Àr ett intresse som kan hÄlla i sig hela livet. För vissa förblir det ett fritidsintresse, för andra en livsstil och för nÄgra blir det till och med ett yrke. Oavsett nivÄ har dansen alltid skÀnkt mÀnniskor glÀdje och intresset för dans Àr stort runt om i vÄrt avlÄnga land. Att gÄ en danskurs Àr inte bara en trÀningsform utan Àven ett sÀtt att trÀffa nya mÀnniskor, hitta glÀdjen i att röra sig till musik och upptÀcka nya musik- och dansstilar. Olika danser stÀller olika höga krav pÄ dig som dansare nÀr det kommer till tempo, koordination, styrka och vighet. För att hitta den dansstil som passar dig bÀst kan du lÀsa mer information om dessa nedan.

Dans i Linköping
I Linköping kan du hitta en mÀngd olika dansstilar. Det finns danskurser för olika Äldrar och det Àr en populÀr aktivitet hos barn.

NÀr du vÀl har funnit ditt dansintresse och lÀrt dig grunderna kan du lÀtt lÀra dig alla möjliga olika danser. Oavsett om du vill dansa för att det Àr kul eller om du drömmer om att vara bakgrundsdansare pÄ Melodifestivalen börjar det med ett danssteg.

Barndans
MĂ„nga barn Ă€lskar att dansa! Det Ă€r naturligt för oss redan som smĂ„ att röra oss till musik. DĂ€rför Ă€r danskurser populĂ€ra redan i lĂ„ga Ă„ldrar – ofta frĂ„n 3 Ă„r och uppĂ„t. NĂ€r barnen Ă€r som yngst Ă€r det lekbaserat och pĂ„ en nivĂ„ som passar alla. Allteftersom barnen blir Ă€ldre blir dansen mer strukturerad och man fĂ„r lĂ€ra sig koreografier. Att gĂ„ en danskurs Ă€r ett bra sĂ€tt att hitta nya kompisar och hitta vilken musik man tycker bĂ€st om att röra sig till. Förutom att dansen ger rörelseglĂ€dje fĂ„r barnen Ă€ven bygga upp styrka, koordination, balans och rytm.

Showdans
Showdans har sin grund i jazzdansen, men med ett större fokus pĂ„ scenframtrĂ€dande och uttryck. Man har Ă€ven hĂ€mtat inspiration frĂ„n balett och hiphop och resultatet blir en kraftfull dans som utstrĂ„lar sjĂ€lvsĂ€kerhet och attityd. Det Ă€r en vanlig dansstil i underhĂ„llningsbranschen nĂ€r det kommer till exempelvis musikaler och film. Du mĂ„ste sĂ„klart inte ha som mĂ„l att jobba med dans för att gĂ„ en kurs i showdans. Som vilken annan dansstil som helst Ă€r det ett roligt sĂ€tt att röra sig och uttrycka kĂ€nslor. Ofta rekommenderas klĂ€der som tillĂ„ter hög rörlighet och inte Ă€r för varma – för det kommer gĂ„ undan!

Street jazz
Detta Àr en typ av jazzdans med lite högre tempo. Man har hÀmtat inspiration frÄn hiphop/streetdance och Àven hÀr Àr attityd och utstrÄlning viktiga komponenter. Denna dansstil Àr vanligt förekommande i till exempel musikvideos. Ofta dansas street jazz till populÀr musik och den kÀnns modern och utvecklas stÀndigt. NÀr du gÄr en kurs i street jazz fÄr du kombinera teknik och smidighet med fartfyllda och energiska rörelser. SÄ ta pÄ dig dina bÀsta dansklÀder och börja dansa loss!

JÀmför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste Ären blivit landets största dansskola för 7-12-Äringar. Bliss danskurser finns idag pÄ över 60 orter i Sverige. Vi har tittat pÄ vad som gjort dansskolan sÄ populÀr.

LĂ€s mer