Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
 

Mer om Danskurser i Linköping

Mer om danskurser i Linköping

Att dansa är ett intresse som kan hålla i sig hela livet. För vissa förblir det ett fritidsintresse, för andra en livsstil och för några blir det till och med ett yrke. Oavsett nivå har dansen alltid skänkt människor glädje och intresset för dans är stort runt om i vårt avlånga land. Att gå en danskurs är inte bara en träningsform utan även ett sätt att träffa nya människor, hitta glädjen i att röra sig till musik och upptäcka nya musik- och dansstilar. Olika danser ställer olika höga krav på dig som dansare när det kommer till tempo, koordination, styrka och vighet. För att hitta den dansstil som passar dig bäst kan du läsa mer information om dessa nedan.

Dans i Linköping
I Linköping kan du hitta en mängd olika dansstilar. Det finns danskurser för olika åldrar och det är en populär aktivitet hos barn.

När du väl har funnit ditt dansintresse och lärt dig grunderna kan du lätt lära dig alla möjliga olika danser. Oavsett om du vill dansa för att det är kul eller om du drömmer om att vara bakgrundsdansare på Melodifestivalen börjar det med ett danssteg.

Barndans
Många barn älskar att dansa! Det är naturligt för oss redan som små att röra oss till musik. Därför är danskurser populära redan i låga åldrar – ofta från 3 år och uppåt. När barnen är som yngst är det lekbaserat och på en nivå som passar alla. Allteftersom barnen blir äldre blir dansen mer strukturerad och man får lära sig koreografier. Att gå en danskurs är ett bra sätt att hitta nya kompisar och hitta vilken musik man tycker bäst om att röra sig till. Förutom att dansen ger rörelseglädje får barnen även bygga upp styrka, koordination, balans och rytm.

Showdans
Showdans har sin grund i jazzdansen, men med ett större fokus på scenframträdande och uttryck. Man har även hämtat inspiration från balett och hiphop och resultatet blir en kraftfull dans som utstrålar självsäkerhet och attityd. Det är en vanlig dansstil i underhållningsbranschen när det kommer till exempelvis musikaler och film. Du måste såklart inte ha som mål att jobba med dans för att gå en kurs i showdans. Som vilken annan dansstil som helst är det ett roligt sätt att röra sig och uttrycka känslor. Ofta rekommenderas kläder som tillåter hög rörlighet och inte är för varma – för det kommer gå undan!

Street jazz
Detta är en typ av jazzdans med lite högre tempo. Man har hämtat inspiration från hiphop/streetdance och även här är attityd och utstrålning viktiga komponenter. Denna dansstil är vanligt förekommande i till exempel musikvideos. Ofta dansas street jazz till populär musik och den känns modern och utvecklas ständigt. När du går en kurs i street jazz får du kombinera teknik och smidighet med fartfyllda och energiska rörelser. Så ta på dig dina bästa danskläder och börja dansa loss!

Jämför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste åren blivit landets största dansskola för 7-12-åringar. Bliss danskurser finns idag på över 60 orter i Sverige. Vi har tittat på vad som gjort dansskolan så populär.

Läs mer