Balett Fortsättning, 13+/Vuxen

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
30 timmar på 15 tillfällen
1 700 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Vackra linjer, teknik och styrka!

INNEHÅLL
Fokus i den klassiska baletten är lätthet, skönhet och linjer. Baletträning ger styrka, smidighet och musikalitet. Stor vikt läggs vid dansarens placering och uttryck. Vi lär oss den ryska stilen som är ren, stolt och kraftfull. Teknik och dansanta övningar varvas till klassisk musik.
Kursen innehåller grundläggande stångskola och enkla övningar ute på golvet samt styrketräning specifikt anpassad till ämnet med fokus på mage, rygg, utåtvridning och fötter. Kursen berör både klassisk repertoar och inslag av karaktärsdans.
Se denna stil på vår Facebook-sida HÄR

ÅLDER
13 år och uppåt

FÖRKUNSKAPER
Fortsättning = För dig med minst en-två terminers tidigare erfarenhet i balett

LEDARE
Tiiu är en av våra nya dansledare sedan vårterminen 2022 men hon är allt annat än ny i branschen!
Hon fick sin utbildning på Finlands National Operas Balettskola i Helsingfors, Institut fur Buhnentanz i Köln Tyskland och genom fortsatta studier i Paris, London och New York.
Hon har även läst danspedagogik för barn och dansdidaktik på Danshögskolan i Stockholm och flertalet andra utbildningar genom åren.
Tiiu har varit dansare i Kungliga Baletten på Operan i Stockholm i 23 år där hon kombinerat föreställningar med olika turnéer i världen till exempelvis London, Los Angeles, Madrid, Paris, Tokyo, Washington m.fl. Hon har även dansat på Teater Oberhausen i Tyskland, på British Ballet Theatre i London och hon har dansat i filmen "Sydländska bloss i nordisk vinternatt" 1987 på SVT av Jan Troell & Inger Åby.
Numera är hon pensionär och frilansande danskonstnär och danslärare och har undervisat sedan 2005, bl.a på Lasse Kühlers Dansskola i Stockholm.
Hon är bosatt i Urshult även om hon fortfarande undervisar och jobbar i Stockholm och vi är glada över att hon vill sprida sina kunskaper och glädje för dans hos oss.
Varmt välkommen säger vi till Tiiu som kommer undervisa i balett hos oss för 13+/Vuxen, 18+/Vuxen och på Växjö Fria Gymnasium.

PRISINFO
1 700kr per termin. OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen!
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort.
Paketpris = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet finns på våra sociala medier och kommer finnas på vår hemsida dansivaxjo.se framöver.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
För dig som vill utveckla din baletteknik har vi olika balettkurser men även Barre-klass där du tränar upp din styrka. Efter många års erfarenhet inom balett kan man även ansöka om att gå vår tåspetskurs.

BRA ATT VETA
- Klädkod = Tajta kläder på hela kroppen så läraren kan se kroppens linjer. Mjuka balettskor i skinn, canvas eller siden. Uppsatt hår, helst i balettknut, inga smycken. Dusch och omklädningsrum finns.
- Som danselev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Har du läst våra köpevillkor? Om inte, gör detta på vår hemsida dansaivaxjo.se när den kommer igång.
- OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.
Veckodag: Onsdag
Tid: 17:35-19:05
Lokal: Linnégatan 17
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Balett Fortsättning, 13+/Vuxen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Blockvägen 8
352 45 Växjö


Recensioner
Bli den första att recensera Balett Fortsättning, 13+/Vuxen!
Intresseanmälan

För att få mer information om Balett Fortsättning, 13+/Vuxen, fyll i följande uppgifter: