Balett nybörjare vuxen

Medborgarskolan Syd, i Helsingborg
Längd
10 timmar
Pris
1 365 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 365 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper dig med balans och kroppskontroll. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet. Balettens teknik utgör grunden till många andra dansformer.

I klassisk balett arbetar vi igenom hela kroppen. Förutom de stora muskelgrupperna tränar vi även de små stabiliserande musklerna kring kotpelaren (bålstabilitetsträning). I balett måste man också hitta de små, stabiliserande musklerna runt knän och fotleder och lära sig att kontrollera dem. Denna balettkurs ger en träningsform utmärkt för att förebygga skador i knän och dylikt.

Balett är en dansteknik som förbättrar balans och kroppskontroll också i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta sin egen danspersonlighet.

Om kursen
Teknikträningen är en viktig del av undervisningen och ger samtidigt en smidig uppvärmning. Vi arbetar med både stora och små muskelgrupper. På golvet lägger man fokus på musikalitet och dansuttryck genom att träna kortare danskombinationer.

Kursledare
Linn Didriksson 31, är dansare och utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan, Budapest Contemporary Dance Academy och Konsthögskolan i Oslo. Med en bakgrund som tävlingsdansare har hon representerat Sverige på EM och VM i både discodans och hip hop. Linn har tidigare undervisat barn, ungdomar och vuxna i dansstilar som modern dans, discodans, hip hop, jazz och balett. Förutom att undervisa i dans har hon även mångårig erfarenhet av att instruera träningspass på gym. Klasserna kommer att fokusera på teknik, styrka och rörlighet, med lekfullhet och dansglädje i centrum. 

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram, anpassat för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

För vem
Inga förkunskaper behövs.

Bra att veta
Ta med dig kläder som du kan röra dig fritt i och där läraren kan se position på höfter och axlar. I början går det bra att dansa i strumpor, men balettskor är lämpligast eftersom de ger bäst stöd på golvet.

Det går i regel bra att komma med på redan startad kurs genom en efteranmälan!

Har du läst våra köpvillkor?  Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Ange vid anmälan om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs). Det går att dela upp betalningen mot en avgift.
Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse

Friskvårdsbidrag
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som många får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 september, 2024

  • Kurs
  • Helsingborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Balett nybörjare vuxen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights