Visa kurser.se som: Mobil

Lär och res om Italien

SV Halland
Kursinformation
Falkenberg
3 timmar på 1 tillfälle
2020-11-24 18:30
195 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Italien är ett land med en mångfald regioner med egna kulturella särdrag. Landets rika naturresurser och gynnsamma klimat har skapat hållbara livsmönster under seklernas gång. Kursen hålls på svenska och engelska.

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till dig som vill veta mer om Italien och är sugen på att resa dit.

Innehåll

Tuscia i norra Lazio är en mytomspunnen trakt dit resenärer från hela Europa har vallfärdat för att beundra etruskernas kultur besöka pittoreska klippstäder och vandra bland ruiner i hänförande landskap. Här grävde arkeologen Gustav VI Adolf under många år. Vi lär oss om ekosystem genuin och närproducerad mat om olivoljan och naturviner.

Om kursledaren

Barbro Santillo Frizell forskare och författare till ett flertal böcker om Italien skrivna på svenska och översatta till tyska och italienska. Barbro var under många år chef för Svenska Institutet i Rom. Hon har lett forskningsprojekt om det italienska landskapet och deltar för närvarande i ett internationellt projekt kring europeiska beteslandskap och flyttleder.
Luca Zadra är examinerad vid Roms universitet i marknadsföring och ekonomi. I sin yrkesutövning har han arbetat inom flygbranschen och kulturturism. Luca har vidareutbildats vid universitet i Lund Rotterdam och Barcelona i ämnena gröna ekonomier landskap och medeltida kvinnokloster. Han är numera bosatt i Sverige och deltar i ett internationellt projekt kring europeiska beteslandskap.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:45
Lokal: Möllegatan 11
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär och res om Italien.

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg

Recensioner
Bli den första att recensera Lär och res om Italien!

Liknande kurser