Pilflätning korg, helgkurs

SV Halland, i Kungsbacka
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

På kursen flätar alla deltagare varsin korg i pil med bark efter önskan och förmåga under handledning. Du kan välja mellan en korg på stjärnbotten med handtag, en så kallad rumpkorg som traditionellt blev bunnit i granrötter fast i pil eller en korg på fransk ostbotten. Korgen kan vara en svampkorg, blomkorg, förvaringskorg. Eller om du är en övad korgflätare i pil är du välkommen att höra av dig till Miriam på miriamgoransson2016@gmaill.com om du har särskilda önskemål.

Målgrupp

Kursen är för nybörjare såväl som övade eftersom var och en får individuell handledning.

Mål

Målet är att lära sig grunderna i pilkorgsflätning, lära sig nya tekniker eller att repetera vad man kan. Ett viktigt mål är även att fläta tillsammans med andra, njuta av ett hantverk under en helg, få en paus från vardagen.

Innehåll

Du kommer lära dig att fläta en korg, fika och ha kul tillsammans i grupp.

Studiematerial

Vi kommer använda pil med bark, foton som inspiration, korgar, böcker och verktyg. Du köper pil av ledaren och swishar på plats (250-500kr. beroende på storlek på korg). Du behöver ta med dig en bra sekatör i metall, en vass morakniv, en vikt på 35kg. (tex en kettlebell) och lunch.

Gruppstorlek

8-9 deltagare

Om kursledaren

Miriam Göransson bor i Alingsås kommun, kommer från Danmark där hon hade pilflätning som sin hobby under många år. Sen 10 år tillbaka har Miriam bott i Sverige där hon har utbildad sig till pilkorgsmakare via Hantverkslärling med Steen Madsen och Bent Vinkler som mästare. Miriam flätar korgar till försäljning, undervisar i korgflätning, ställer ut med mera. Miriam är vice ordförande i Riksförening för korg och korgslöjd. Se Facebook Korgmakare Miriam Göransson och Instagram miriamg.se

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 11:00-18:00
Ledare: Miriam Göransson
Lokal: Sommarlustvägen 4
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 oktober, 2024

  • Kurs
  • Kungsbacka

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Pilflätning korg, helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights