Fotografering med systemkamera, intensiv helgkurs

SV Halland, i Halmstad
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
28 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
28 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En teoretisk och praktisk fotograferingskurs där du arbetar med egen systemkamera och äntligen får lära dig dess viktigaste funktioner. En intensiv helgkurs i fotografi, där vi bland annat går igenom bländartal, slutartid, vitbalans, ISO och ljuset från grunden.. Vi ses lördagen och söndagen den 28-29/9.
Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som har ett intresse för fotografi och har en digital systemkamera, och som vill lära dig mer om din kamera och om fotograferandets grunder.
Mål
Efter avslutad kurs har du fått med dig kunskaperna för att hantera din kamera. Du har också bättre koll på hur du ska tänka när du fotograferar och efterbehandlar i datorn.
Innehåll
Vi börjar från grunden med slutare, bländare, skärpedjup, bildformat och ISO-värden. Vi visar hur de kan kombineras och hur det påverkar slutresultatet. Vi går igenom vitbalans, brännvidder och ljusmätarens funktion. Vi går även igenom komposition, behov av utrustning och vad man bör tänka på vid inköp av objektiv och tillbehör. Om vädret tillåter går vi ut och testar våra kunskaper i skarpt läge
Studiematerial
Du tar med dig egen systemkamera med manual till kursen. Om du är osäker på om din kamera klassas som systemkamera, kontakta kursledaren innan du anmäler dig till kursen.
Om kursledaren
Pierre Karlge har jobbat med foto, TV och film sedan början av 90-talet. Har jobbat som film, TV och fotolärare i 12 år på Sturegymnasiet i Halmstad.

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 12:00-18:00
Ledare: Pierre Karlge
Lokal: Bredgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 september, 2024

  • Kurs
  • Halmstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotografering med systemkamera, intensiv helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights