Visa kurser.se som: Mobil

Grundläggande aktie -och fondkunskap på distans

SV Halland
Kursinformation
Distans
16 timmar på 4 tillfällen
2021-09-20 18:00
800 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Kursen behandlar och ger dig grundläggande kunskaper och förutsättningarna för att handla aktier och fonder och hur det fungerar, grundläggande privatekonomi och varför vi ska spara, samt fundamental- och teknisk aktieanalys. Kursen är på distans och vi träffas digitalt varannan vecka.

Målgrupp

Nybörjare och för de som kanske hunnit titta lite på/köpt aktier och fonder men känner att de vill ha lite mer kunskap i ämnet.

Mål

Efter kursen har man de kunskaper som ger alla förutsättningar till att göra smarta placeringar på börsen och möjlighet att skapa god avkastning.

Innehåll

Kursen går igenom steg för steg från hur vi börjar spara till när vi nått våra mål med våra investeringar.

Privatekonomi och finansiella marknader


Här går vi igenom vårt sparande från grunden och vad som är bra att veta innan men investerar på börsen, hur kan vi spara, och varför? Vad är börsen och hur fungerar det? Vilken bank ska jag välja och hur påverkas mina investeringar av konjunktur och vad är penningpolitik?

Aktie- och fondkunskap + pension

Innan vi köper en aktie eller fond kan det vara bra att veta vad en aktie och en fond är, vilka olika sorter fonder det finns och även hur vi kan tillämpa den kunskapen när vi gör våra pensionsval. Vad kostar det att köpa/äga fonder och aktier? Vad är en aktie och vad har de för syfte och vilka rättigheter/skyldigheter har jag som aktieägare samt vilka val jag ska göra i min pension?

Fundamental bolagsanalys

Med fundamental analys menas att man tittar på hur bolagen presterat och ger oss en uppfattning om huruvida aktien är köpvärd eller ej. Vad gör bolaget och hur tjänar dom pengar? Hur tolkar man en årsredovisning? Vilka nyckeltal är viktiga att titta på? Hur vet vi om bolaget kommer att försätta generera vinst, och när ska man sälja?

Teknisk analys

Med teknisk analys använder vi tidigare aktiepris för att hitta mönster och indikatorer och tolkar framtida aktiekurser. Hur hittar vi tidigare mönster och trender? Vilka indikatorer kan vi använda oss av? Kan vi tjäna pengar även om vi har fel 70% av gångerna? Hur läser man av olika diagram?

Studiematerial

Det krävs inget material för kursen.

Om kursledaren

Johan Strandberg har tidigare bakgrund som professionell utbildare för UA-Akademin som tillhandahåller utbildningar för Unga Aktiesparares medlemmar runt om i Sverige. Är idag aktiv inom förbundet Aktiespararna som bolagsbevakare och ledamot i Umeås lokalavdelning. Jobbar också som regionchef i norrlandsregionen för Unga Aktiesparare.

Veckodag: Måndag
Tid: 18:00-21:00
Ledare: Johan Strandberg
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundläggande aktie -och fondkunskap på distans.

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg

Recensioner
Bli den första att recensera Grundläggande aktie -och fondkunskap på distans!
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundläggande aktie -och fondkunskap på distans, fyll i följande uppgifter: