Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg - distans

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
28 timmar
2021-10-21 18:00
2 990 SEK

Kursbeskrivning

Att ta kustskepparintyg är den självklara fortsättning för dig som har tagit förarintyget och vill ut på de vida haven! Har du en båt som är minst 4 x 12 meter är kustskepparintyget dessutom ett krav.

Innehåll
Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd, kanske över Ålands hav, eller till Gotland? Du lär dig bland annat om navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering och säkerhet ombord. Vi går igenom teori blandat med övningar och sjökortsarbete, samt fördjupar oss även i faktorer som: · Deviation · Missvisning · Strömmar och avdrift

Upplägg
Kursen omfattar 7 tillfällen, torsdagar 18:00-21:00 med start den 21/10.
Kursen gör uppehåll för höstlov v.44, 4/11.

Detta är en distanskurs som hålls i realtid via videoverktyget Zoom. För att kunna medverka på denna kurs krävs att du har en dator med webbkamera/mikrofon/högtalare, alternativt en surfplatta. Samt en stadig internetuppkoppling.

Under kurstillfällena bör du sitta ostört, använd gärna hörlurar. Mer info om hur du loggar in kommer innan kursstart. Kursledaren kommer även gå igenom med gruppen på första tillfället vad som är bra att tänka på gällande distanskurser.

Båtpraktik dager är obligatorisk för att examineras för kustskepparintyget. Praktikpass ingår inte i kursen utan tillkommer och är något som du som deltagare får ordna med själv. Du kan även höra med Medborgarskolan om det finns något Båtpraktikpass planerat.

Förkunskaper
Förarintyg Båt är ett krav.

Kursledare
Ledare för denna kurs är Kristina Backlund som har lång erfarenhet inom sjöliv genom bland annat arbete på fartyg, utbildning av matroser och som kursledare inom både Förarintyg, Kustskepparintyg och Båtradio. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Se till att införskaffa följande material till första kurstillfället: · "Navigation & sjömanskap" av Jonas Ekblad och Börje Wallin, nyaste upplagan · Tillhörande arbetsbok, nyaste upplagan · Övningssjökort för kustskepparintyg 61/93 · Transportör, nautisk linjal och passare.

Allt material går att köpa på Hjertmans båttillbehörsbutik i Uppsala eller Västerås. Ta med din bokningsbekräftelse eller kallelse så får du 15% rabatt på ovanstående material samt kursbok.

Alternativt beställas på Bokus eller Akademibokhandeln där du också kan få rabatt som deltagare på Medborgarskolan. Läs mer här: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

 

OBS! Eftersom alla kursstarter är preliminära – köp bara material när du fått kallelse av oss.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  

Examination
Kursen avslutas med examination enligt NFB:s (Nämnden för Båtlivsutbildning) regler. Då detta är en distanskurs kommer du som deltagare själv få kontakta en examinator och boka in en examination. Kontaktuppgifter till examinatorer hittar du på NBF:s hemsida: http://www.batlivsutbildning.se/forhorsforrattare/ Om du bor i Mälardalsområdet kan du även höra med kursledaren om det finns examinationer planerade i Medborgarskolans lokaler i Uppsala, Västerås eller Eskilstuna. För att få ditt kustskepparintyg efter godkänt prov krävs att du sedan tidigare har ett förarintyg samt ett giltigt båtpraktikintyg (dager). Kostnad för examination tillkommer med 625 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. 65 kr tillkommer dessutom om du saknar intygsbok. För att kunna skriva provet måste du ha fyllt 12 år. Förhörsförrättaren meddelar direkt vid provets slut om du är godkänd eller inte.

Bra att veta
Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 50 år och erbjuder ett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg - distans.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg - distans!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner