Kustskepparintyg

SV Väst, i Stenungsund
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
2 750 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
2 750 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursinnehåll
För dig som vill köra en fritidsbåt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter är Kustskepparen ett krav. Under denna kurs får lära dig att navigera utomskärs och/eller i mörker, med hänsyn till missvisning och deviation. Vi lär oss också att navigera efter fyrar, att göra man-överbord-manöver i mörker, använda GPS, plotter och radar samt att utföra positions- och deviationsbestämning.

Kursen avslutas med uppskrivning för NFB:s Kustskepparintyg. Godkänt förarintyg och båtpraktikutbildning är ett förhandskrav. (Denna kurs kallades tidigare skepparexamen)

Kursplan
Gruppen träffas en gång i veckan sju tillfällen. Teori blandat med praktiska övningar och sjökortsarbete. Båtpraktik krävs för att att få Kustskepparintyg.

Studiematerial
Deltagaravgiften är 2150 kr. Materialkostnad på ca 600 kr tillkommer för kurslitteratur Fritidsskepparen (förarintygspaket) samt Bestickpaket Navigation. Reservation för ev prisförändring avseende kurslitteratur.

OBS: Vi köper in kurslitteratur Fritidsskepparen samt Bestickpaket inför kursstart. Ange vid anmälan om du redan har dessa.

Bra att veta
Förarintyg för båt och båtpraktikutbildning är ett krav för att gå kursen och erhålla Kustskepparintyget, du ska också vara minst 15 år.
Efter avslutad kurs anordnas examination för Kustskepparintyg, kostnad 450 kr tillkommer som betalas direkt till provförrättaren.

Anmälningsinformation
Startdatum är preliminärt, vi startar cirkeln när vi har tillräckligt många anmälda.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.
Veckodag:
Tid: 18:30-21:00
Lokal: C W Borgs Väg 4

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 oktober, 2024

  • Kurs
  • Stenungsund
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights