Inga recensioner än

Kustskepparintyg

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
2 dagar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
17 juni, 2023 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
17 juni, 2023 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 2 995 SEK / person

Kursbeskrivning

Kustskepparintyg

Ta Kustskepparintyget med Safety & Navigationsgruppen

Kustskepparintyget kallades tidigare skepparexamen och är för dig som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare efter förarintyget.

Specialdesignat utbildningscenter i Stockholm

Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i centrala Stockholm, härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning. Stockholm Training Port är en specialdesignad anläggning på vattnet där vi har alla faciliteter och all utrustning ombord - allt för att utbildningsupplevelsen ska blir så smidig som möjligt. Här utbildas du i en maritim miljö i klassrum med sjöutsikt!

Stockholm Training Port

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

17 juni, 2023

 • Kurs
 • Stockholms län
 • Svenska

30 september, 2023

 • Kurs
 • Stockholms län
 • Svenska

21 oktober, 2023

 • Kurs
 • Stockholms län
 • Svenska

25 november, 2023

 • Kurs
 • Stockholms län
 • Svenska

Målgrupp

För att gå kustskepparintyget måste du har läst förarintyget, har du inte gjort det eller om kunskaperna från förarintyget känns ringrostiga kan du gå båda dessa i en kombination hos oss, det vill säga både förarintyg och kustskepparintyg. Är du intresserad av detta, hör av dig till oss så får du en komborabatt för de två kurserna.

Kursintyg

Du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare på plats och du avlägger provet för kustskepparintyget och erhåller efter godkänt resultat en stämpel i den blå intygsboken. Kostnaden för provet är 625 kr och betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Kursinnehåll

Upplägg:

Kursen består av totalt 16 timmar teori och praktik. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och öva på praktiska delar som exempelvis knopar. När du läser kustskepparintyget hos oss ingår den obligatoriska båtpraktiken som är förlagd på kursens 4 sista timmar. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Kustskepparintyg som ger dig behörighet att framför det som i Sverige klassas som skepp, dvs. ett fartyg över 12 x 4 m.

Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll:

Navigation både inomskärs- och utomskärs i dagsljus och mörker, sjösäkerhet, sjömanskap, knopar och sjövägsregler. Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.

Litteratur:

Önskar du att köpa litteratur till din kurs gör du det vid bokningstillfället. Du kan välja att få dina böcker på plats den första kursdagen alternativt beställa kurslitteraturen hemskickad i förhand. Du får då böckerna och sjökorten hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats. 

Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616 + 61, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 700 kr. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125 kr.

Kostnader

Pris: 2995 SEK (ink moms)
Litteraturpaket: 700 SEK (ink moms)

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kustskepparintyg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights