Utsjöskepparintyget

Längd
4 dagar
Pris
4 850 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 dagar
Pris
4 850 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 4 850 SEK / person

Kursbeskrivning

Utsjöskepparintyget

En intensivutbildning i Stockholm eller Göteborg för dig med långseglarplaner

Under utbildningen får lära det mesta du behöver för att ge dig av på längre färder bortom horisonten längs Europas kuster. Vi går genom hur du planerar överseglingar vare sig du vill segla från ostkusten till Lettland, Polen eller Tyskland, eller från Västkusten till Shetland, England eller ner i Engelska kanalen.

Vi går genom hur du räknar tidvatten, vad som skiljer svenska och utländska sjökort, hur du läser nautiska almanackor och pilotböcker. Du lär dig tidvattensberäkningar med såväl traditionella tabeller, som med modern elektronisk utrustning. Vi fortsätter med vad du behöver se över och uppdatera på din båt inför avfärden. Du som inte har egen båt och vill segla med andra får bra tips vad du skall kontrollera på en främmande båt innan du kliver ombord.

Sedan går vi vidare med hur du skall agera när du kommer till främmande hamn, olika sätt att förtöja och fördjupad väderkunskap, och vad som är viktigt när det blir riktigt tufft väder. Utbildningen genomförs i 4 dagar med utrymme för mycket diskussioner när vi går igenom ett flertal realistiska överfärder med tillhörande uträkningar och ställningstaganden i Engelska kanalen.

Examination och kursledare
Examinationen genomförs någon vecka efter genomförd kurs.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 november, 2024

  • Kurs
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

För dig med långseglarplaner.

Kostnader

2.990 kr inkl moms, kaffe/te med något till.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Utsjöskepparintyget och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 43 recensioner
Skriv en recension
5/5
Fredrik Elg
05 mar 2024
4 lärorika och nyttiga dagar på Sjöskolan

Kursen är inriktad på långsegling där huvuddelen av tiden är inriktad på tidvatten och strömberäkningar i Engelska kanalen. Givetvis tas alla andra ämnen som berör långsegling u...

Visa hela
4/5
Richard Mattus
26 feb 2024
Bra utsjöskepparkurs på Beckholmen!

Upplägget med att blanda tidvattenräkneövningar med anekdoter och erfarenheter från kursledarens och kursdeltagarnas egna långseglingar är utmärkt!

5/5
Fia Montelius
26 feb 2024
Toppen!

Fantastisk bra och pedagogisk utbildningar! Har nu gjort förarbevis, kustskeppare och utsjöskepparen. Det blir mer, både för att det är roligt och nödvändigt med kunskaper! Pla...

Visa hela
Sjöskolan på Beckholmen
Beckholmen Hus 526
115 21 Stockholm

Sjöskolan på Beckholmen - Båtkurser för proffs och nybörjare både i Stockholm & Göteborg

Ett stenkast från Stockholms city ligger Sjöskolan på Beckholmen. Här hittar du ett av Sveriges bredaste kursutbud av nautiska och marina kurser. Oavsett om du vill kunna ta dig ut i skärgården på fritiden eller om du vill utbilda dig...

Läs mer och visa alla kurser med Sjöskolan på Beckholmen

Highlights