Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar
 

Mer om Danskurs i Uppsala

Mer om danskurser i Uppsala

Att gå en danskurs är att vara snäll mot dig själv. När du dansar frigörs endorfiner i din kropp och du känner dig glad och full av energi. Dansen ger dig en känsla av att bli ett med musiken. Dans handlar mycket om att lära känna sin egen kropp och vad den kan prestera - både när det kommer till styrka och tempo. För dig som bor i Uppsala finns en rad olika danskurser att prova på.

Dans som träningsform
Förutom att dans är en rolig fritidsaktivitet fungerar det även som en effektiv träningsform. Oavsett vilket så kan vi konstatera att dans är ett lustfyllt sätt att röra på sig och ett sätt att lära känna nya människor. Du kan självklart anmäla dig till en danskurs själv eller så kan du ta med dig en vän eller familjemedlem. Det kan vara ett sätt att regelbundet umgås och dessutom få en stor dos rörelseglädje!

Dans på olika nivåer
Olika danskurser kan vara på allt från basnivå för dig som är nybörjare till en mer avancerad nivå för dig som vill ta nästa steg inom dansen. Oavsett vilken nivå som passar dig är det en bra idéatt välja en dansstil som följer din musiksmak.

Nedan beskriver vi några olika dansstilar som du kan lära dig i Uppsala. För att få mer information kan du göra en intresseanmälan under respektive kurs.

Afrikansk dans
Detta är en dansstil som andas livsglädje, frihet och kraft. När man ser afrikansk dans utförs det ofta barfota och med flera olika instrument på scenen, bland annat trummor. Det är en dansstil som passar utmärkt som träningsform då det både utmanar din kondition, styrka och rytmkänsla. Inom afrikansk dans ryms en stor variation av både musik och rörelser. Genom att gå en kurs i afrikansk dans får du även lära dig om kultur och hur dansen sammanför människor och skapar gemenskap.

Bollywood
Bollywood-dansen är kopplad till filmens värld och är en färgglad och fartfylld dansstil. Dansen har sitt ursprung i Indien och man blandar traditionella folkdanser med orientalisk dans och influenser från västvärlden. Dansen rymmer även en hel del skådespeleri och koreografin berättar ofta en historia.

Balett
Balett är en klassisk dansform som har funnits i flera hundra år. Denna dansstil kännetecknas ofta av harmoniska rörelser och raka linjer. Förutom att dansen sätter din koordination på prov, hjälper den dig även att utveckla styrka, balans och smidighet. Det är en allsidig träningsform. Den klassiska balettkjolen är inget måste men kläder som sitter tajt vid knäna är att föredra då en viktig del i dansen är genomsträckta knän.

Pole dance
Denna dansform har blivit väldigt populär på senare år. Förutom att du kan gå en kurs i pole dance är det även ett vanligt inslag på till exempel möhippor och liknande event. Det är en uppskattad aktivitet att göra med en grupp kompisar. Det är en blandning av akrobatik och dans som ställer högra krav på styrka och kroppskontroll. Pole dance utförs ofta i kort sporttopp och shorts för att få hudkontakt med stången och därmed bättre grepp.

Jämför kurser