Info om Magdans teknikklass på avancerad nivå
Höstterminen 2024 finslipar vi vår dansteknik och djupdyker ner i olika dansrörelser.
Innehåll
På varje lektion ingår: uppvärmning, teknikträning, kort stegkombination för att testa rörelserna i dans samt nedvarvning/stretch. På vissa lektioner kommer vi även att titta på videor på olika dansare för att förstå hur tekniken har ändrats över tid eller hur samma rörelse kan göras på flera olika sätt.
Upplägg
Lektion 1: 21/9 - Tema hållning, styrka och rörlighet. Samma tid för alla oavsett nivå kl 13.30-15.00.
Lektion 2: 5/10 - höftrörelser. Vi går igenom olika typer av cirklar, åttor, hip drops och hip locks.
Lektion 3: 19/10 armar och överkropp. Vi går igenom olika hand- och armrörelser samt hur vi kan använda vår överkropp för att rama in rörelserna eller för att förmedla en viss känsla.
Lektion 4: 16/11 - Snurrar och travelling steps. Vi går igenom olika typer av snurrar och testar att röra oss runt i rummet med olika färdande steg, så kallade "travelling steps".
Lektion 5: 30/11 - Shimmy. Vi går igenom olika typer av skak och vibrationer - både med underkropp och överkropp.
Förkunskaper
På avancerad nivå förväntas du redan kunna de grundläggande rörelserna och vi går istället igenom mer avancerade variationer och kombinationer av de grundläggande rörelserna, samt lägger på olika lager av rörelser.
Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.
Klädsel/skor
Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal (finns även att låna).
Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns tillgång till pentry med mikro och kylskåp.
Vill du dansa mer och träna din kropp mellan dessa tillfällen så att du tränar varje vecka? Delta gärna i grundkursens repetitions- och övningstillfällen till halva priset! Läs mer om grundkursen här.
Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.
Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan
Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Denna kurs är friskvårdsberättigad. Om du vill ha ett kvitto på betald kurs för att visa upp för din arbetsgivare så maila hej.mitt@medborgarskolan,se, Om du väljer att använda Epassi så logga in på ditt konto i appen eller på hemsidan. Sök upp oss och skriv i valfritt belopp. Gå sen vidare till "betala i kassan". Epassi kommer då att skicka ett kvitto till oss som vi bokar mot fakturan som du fått på kursen som du är anmäld till.
Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.