18 sep 2023

Topp 10 inom inspiration och utveckling

Letar du efter en kurs inom inspiration och utveckling? Du kanske drivs av personlig utveckling, vill veta mer om stresshantering och återhämtning eller vill lära dig mer om spiritualitet och healing? Här listar vi de 10 mest besökta kurserna inom inspiration och utveckling på kurser.se

I denna topplista finns det en bred variation på kurser men alla har en sak gemensamt, att ge dig verktyg för ett bättre välbefinnande och utvecklas både på ett personligt och ett professionellt plan. Det finns helt enkelt något för alla! Du kan enkelt klicka dig vidare och läsa mer om kursen eller boka den direkt på kurser.se!

1

Certifierad Livscoach grundutbildning på distans
Hitta din inre kraft akademi AB 

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 7 - 18 månader

💰   Kostnad: 3760 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 14 recensioner)

Om kursen

Denna kurs är för dig som vill arbeta professionellt som coach och som är intresserad av att arbeta med människor och olika livsfrågor, till exempel inom mentalitet, fysiologi eller andlighet. Du lär dig bland annat om rollen som coach, att lyssna och se människor, identifiera och analysera olika beroenden och medberoendeproblematik samt hur du motiverar och inspirerar människor. Allt för att du ska lyckas i rollen som livscoach.

Läs mer


2

MEDIAL GRUNDKURS  andlig utveckling |Distans Online

Human Potential

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 20 timmar

💰   Kostnad: 1600 - 1900 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 5 recensioner)

Om kursen

Denna mediala grundkurs hjälper dig att öppna ditt sjätte sinne och nå nya psykiska förmågor. Du lär dig bland annat om att känna energier, lyssna på din intuition och du får även arbeta med kort och föremål som hjälpmedel under kursen. Du utvecklar din mediala förmåga som du kan ha användning för både i arbetslivet och på ett personligt plan.

Kursen vänder sig till dig som har ett intresse för andlighet och som vill få kontakt med andra sidan. Arbetar du som medium, terapeut, yogainstruktör, healer eller liknande kan du även komplettera och bredda dina kunskaper med denna kurs.  

Läs mer


3

Återhämtningsterapeut®

Soulful Living

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 veckor

💰   Kostnad: 29 500 SEK 

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)

Om kursen

Återhämtningsterapeut är för dig som vill hjälpa människor att återhämta sig efter en utmattning med hjälp av av mindfulness, stresshantering, meditation och personlig utveckling. Till en början får du redskap för hur du hanterar din egen återhämtning, för att i sin tur kunna arbeta med att hjälpa andra. Du får inblick i olika metoder som du själv får testa för att kunna applicera de på dina klienter.

Olika moment i kursen är bland annat:

 • Lär känna dig själv
 • Mindfulness
 • Andlig djupdykning
 • Att leda grupper
 • Att starta företag

Läs mer


4

Reiki I, II & III Masterkurs

HarmoniQA Utbildningscenter

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 3 månader

💰   Kostnad: 1499 - 3995 SEK

💬   Snittbetyg: -

Om kursen

Reiki är en behandlingsmetod där du placerar dina händer i olika positioner på mottagaren för att aktivera och öka kroppens energiflöde, och på denna kurs får du lära dig mer om just det.

Om du är intresserad av energimedicin och healing är denna kurs något för dig! Du får bland annat svar på frågor som:

 • Vad är energi?
 • Vad är reikienergi och hur fungerar det?
 • Vad är självhealing?
 • Vad finns det för handpositioner för en reikibehandling?

Efter att ha avslutat Reiki I fördjupar du dina kunskaper i Reiki II och Reiki III Master.

Läs mer


5

LÄR DIG HEALING! E-kurs. Utöka din naturliga förmåga att hela dig själv och andra.

GMA Action

📍    Plats: Distans 

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 590 SEK

💬   Snittbetyg: -

Om kursen

Detta är en e-kurs där du får lära dig om healingens historia, hur du använder affirmationer till din och andras fördel, healingens förutsättningar för att förstärka din kropps hälsa och mycket mer! Du kan även dra nytta av detta för att stärka din förmåga i läkande energi.

Kursen riktar sig till dig som vill förstå healingens teori och kunna använda healing i praktiken, både för att hjälpa dig själv och andra människor.

Läs mer


6

Lyckade möten med besvärliga personer

Cecilia Åkesdotter

📍    Plats:  Distans eller på plats (21 orter)

⏱️   Längd: 2,5 timmar

💰   Kostnad: Efter överenskommelse

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)

Om kursen

Oavsett vilken arbetssituation du befinner dig i dyker det ibland upp personer som kan upplevas besvärliga och som sprider negativ energi omkring sig. Denna kurs syftar till att ge dig kompetens i att behålla lugnet, fokuset och arbetsglädjen oavsett vem du möter.

Under kursens gång får du konkreta verktyg och råd som du kan tillämpa i vardagen. Du får även lära dig om hur du bygger din bästa bemötandestil, hur du medvetet styr samtal och möten och hur du kommer i balans efter tuffa möten. Kursen vänder sig till alla som arbetar med mänskliga möten.

Läs mer


7

Grundutbildning i hypnos – Diplomerad  Hypnosutbildning i Hypnosterapi i Norrköping

Inre hälsa

📍    Plats: Norrköping

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 6 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 14 recensioner)

Om kursen

Grundutbildning i hypnos passar dig som vill jobba som hypnotisör eller som vill påbörja en resa i personlig utveckling. Under kursen får du med dig en gedigen verktygslåda för att hjälpa dig själv och andra att uppnå personliga mål och få ett bättre välmående.

Delar av kursen:

 • Grundläggande hypnotiska teorier
 • En helt ny modell som visar hur sinnet/kroppen fungerar
 • Hur du systematiskt rensar negativa händelser
 • En kraftfull metod för att hantera smärta

Läs mer


8

Inspirationsföreläsning GLÄDJE NU  varje dag!

Cecilia Åkesdotter

📍    Plats: Linköping (+15 orter)

⏱️   Längd: 2,5 timmar

💰   Kostnad: Enligt överenskommelse

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 11 recensioner)

Om kursen

Vill du veta hur du uppnår glädje, lycka och välbefinnande? Då är det här en kurs för dig! Denna inspirationsföreläsning handlar om hur du med enkla medel kan boosta ditt glädje-konto och även sprida glädjen vidare till dina kollegor. Glädje smittar av sig och du kan vara en bidragande faktor till en mer positiv stämning.

Du får bland annat lära dig om glädje ur ett vetenskapligt perspektiv, hur du kommer i kontakt med din glädjekälla, att välja positivt fokus samt hur du sprider glädje till din omgivning.

Läs mer


9

Lär dig Tarotkortens symbolisering

Akademin för SER-terapi

📍    Plats: Helsingborg, Distans

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 2 200 - 2 750 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Om kursen

Precis som kursens titel avslöjar får du lära dig om tarotkortens symbolisering ur ett psykologiskt, transpersonellt och självutvecklande perspektiv. Du får lära dig alla kortens betydelser och även hur du använder dem. Dessutom övar du praktiskt på de andra deltagarna under kursens gång.

Du behöver inte ha några förkunskaper utan kursen välkomnar både dig som nybörjare och dig som har vana med tarotkort. Det går även att välja om du vill gå kursen på plats eller distans.

Läs mer


10

Föreläsning - stresshantering, psykisk hälsa och arbetsmiljö

Live Life Alive By Malin Rydesjö

📍    Plats: Distans, Rikstäckande

⏱️   Längd: 1 tillfälle

💰   Kostnad: Offertförfrågan

💬   Snittbetyg: -

Om kursen

Stress och psykisk ohälsa är något som många upplever i dagens samhälle. På denna föreläsning får du svar på vad som kan orsaka ditt mående och hur du kan påverka din livsstil för att må bättre. Du får bland annat kunskap om hur stresshormoner fungerar i kroppen, reaktionsmönster och copingstrategier samt metoder för att reducera och hantera din egen fysiska, mentala och emotionella stress.

Läs mer


Letar du efter andra inspirations- eller utvecklingskurser?

Du kan söka fritt och hitta över 300 utbildningar inom inspiration och utveckling på kurser.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök kurser

Listan innehåller publicerade utbildningar/kurser på kurser.se inom kategorin inspiration och utveckling och är baserad på antal sidvisningar under perioden 31-08-2022 till 01-09-2023. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.

Senast uppdaterad: 18 sep 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-04-11

5 saker du inte visste att friskvårdsbidraget täcker

Visste du att friskvårdsbidraget kan användas till allt från boule och pingis till hypnos och rökavvänjning? Ändå är det bara var tredje person som utnyttjar bidraget, enligt statistik från Benify. Här får du tips på 5 saker du kanske inte visste att friskvårdsbidraget täcker.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-26

Starta en studiecirkel för din hobby

Visste du att du, tillsammans med vänner eller din förening, har möjlighet att starta en egen studiecirkel där ni kan utvecklas inom nästan vilket ämne som helst? Att starta en studiecirkel är enkelt – vi förklarar vad som krävs och hur du kommer igång.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

5 drömyrken du kan läsa till vid sidan av ditt jobb

Vill du påbörja en ny karriär? Har du kanske fastnat i något som inte alls känns rätt för dig? kurser.se listar fem populära yrken du kan läsa till på distans och helt i din egen takt, så att du kan påbörja resan mot en ny karriär redan idag!

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️