Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Därför kan en kurs stärka förhållandet

Därför kan en kurs stärka förhållandet - 5 tips på kurser för par

Längtar du efter lite mer glöd i förhållandet? När den första tidens pirriga förälskelse lagt sig och vardagen gör sig påmind kommer romantiken lätt i andra hand. Den goda nyheten är att du och din partner med relativt små medel kan blåsa liv i förhållandet igen. Här presenterar vi fem kurser som garanterat får romantiken att blomstra. 

Det är ingen tillfällighet att många TV-sända dejtingprogram låter deltagarna göra aktiviteter som involverar en utmaning eller adrenalinkick av något slag. Att lära, samarbeta och utvecklas tillsammans är ett smart sätt att skapa band och bygga starka relationer. 

Måste ni då göra som i dejtingprogrammen och hoppa bungy jump eller resa till exotiska platser tillsammans? Vill ni, så kör! Men faktiskt räcker det långt att göra en aktivitet som helt enkelt känns ny och positivt utmanande för både dig och din partner, vare sig det handlar om att dansa salsa, klättra i berg eller att lära er ett nytt språk. Det viktiga är att ni får utvecklas, sträva efter ett gemensamt mål och känna glädje tillsammans. 

Fem tips på kurser som stärker förhållandet

1. Lär er ett nytt språk

Att lära sig ett nytt språk är inte bara roligt och nyttigt för relationen. Det är dessutom första klassens hjärngympa! Som extra bonus får ni ett eget “hemligt” språk när ni vill prata ostört inför andras nyfikna öron. Kanske har ni alltid drömt om att lära er italienska, kinesiska, ryska eller portugisiska? Varför inte passa på att kombinera en språkkurs med resplaner! En möjlighet att få praktisera era nya språkkunskaper med lokalbefolkningen och ett kittlande mål att sträva fram emot tillsammans.

Gå en språkkurs2. Lär er en ny sport

Föredrar ni mer fysisk rörelse och adrenalinkickar? Då väntar en uppsjö av äventyrliga aktiviteter för dig och din partner att kasta er ut i. Vad sägs om att bokstavligen stötta och lyfta varann i klättring, utöva en gemensam kampsport eller varför inte testa er fysiska och mentala styrka i parkour? Sport har förenat människor i tusentals år och kan skapa den viktiga teamkänsla som du och din partner behöver för att ta er an vardagens utmaningar tillsammans. 

Gå en kurs inom sport och äventyr3. Lär er att spela ett instrument

Delar ni en passion för musik eller sång? Delad passion kan bli dubbel passion! Lär er att spela gitarr, piano eller skriva ljuv musik tillsammans. Njut av att upptäcka en helt ny dimension av er själva och varandra genom musikens många vackra uttryckssätt. Varför inte starta ett eget familjeband när ni ändå är igång? 

Gå en kurs i musik och instrument4. Skapa er egen Michelinkrog - där hemma

I alla tider har mat sammanfört människor. Ritualen att laga och avnjuta en härlig måltid tillsammans med nära och kära fyller så mycket mer än ett biologiskt behov. Det är en stund för närhet, gemenskap, glädje och njutning. Gå en matlagningskurs med din partner och förvandla köket där hemma till en lyxkrog med nya inspirerande recept och gudomliga smaker. Ni lär er något nytt tillsammans, kommer närmre varandra och äter dessutom som kungligheter! 

Gå en matlagningskurs5. Massera varann till sjunde himlen

Fysisk beröring är inte bara behagligt för kroppen, det är också en kraftfull metod för att skapa anknytning och intimitet människor emellan. Med en massagekurs lyfter du och din partner amatörmassagen där hemma till en helt ny nivå! Under professionell handledning i en avspänd miljö lär ni er alla de grundläggande teknikerna och kunskaperna för att kunna massera varandras stela muskler, lindra värk och inte minst hjälpa romantiken att flöda så ofta ni vill. 

Gå en massagekurs

Senast uppdaterad: 13 feb 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.