Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

För dig som är stressad

6 saker du aldrig ska göra när du är stressad

"Stressad på jobbet?" kan idag nästan upplevas som en retorisk fråga, är inte alla det? Enligt Statistiska Centralbyrån är stress i arbetslivet något som ökar kraftigt. Vi behöver helt enkelt all hjälp vi kan få för att ta itu med problemet! kurser.se har listat 6 saker du aldrig bör göra när du är stressad. 

1. Prata om hur stressad du är

Genom att konstant prata om hur stressad du är fastnar du, och alla som tvingas lyssna, i en negativ stressbubbla. Du återupplever jobbets stressiga timmar gång på gång i hopp om att detta ska hjälpa dig bearbeta stressen, men tyvärr blir ofta resultatet att du aldrig riktigt varvar ner. Stressen blir ständigt närvarande.

Jag vill gå en kurs i stresshantering

2. Fylla din fritid med aktiviteter

Självklart kan roliga aktiviteter hjälpa dig att fylla på med energi, men om du redan är stressad kan en inplanerad kompis-dejt upplevas lika stressande som ett jobbmöte. Tillåt dig själv att planera in tid då du gör absolut ingenting.

Tips: Här är de populäraste kurserna just nu!

3. Alltid säga ja

Det må låta tråkigt, men för att ta kommando över stressen behöver du lära dig att sluta säga ja till allt och alla. Detta gäller jobb såväl som fritid, genom att alltid vara alla andra till lags hinner du inte prioritera dig själv och stressen riskerar att ta över.

4. Vara konstant tillgänglig

Enligt studier kan det ta upp till 25 minuter för en person att återfå sitt fokus efter att ha blivit avbruten. Med kollegor, e-mail, sociala medier och nyhetsuppdateringar konstant runt oss är ditt fokus ett hett byte. Pausa mailen, stäng ner Facebook och ställ in mobilen på flygplansläge. Meddela dina kollegor att du måste isolera dig för att fokusera en stund, sätt på dig hörlurar eller gå iväg och sätt dig där ingen kan störa dig. På så vis effektiviserar du din arbetstid och därmed sänker du risken för stress.

5. Multitaska

I den här fällan hamnar nog de flesta. Det kanske känns kontraintuitivt, men när stressen är som mest påtaglig bör du försöka se till att fokusera på en sak i taget. Enligt Forbes är det bevisat att hjärnan helt enkelt inte är kapabel att effektivt växla mellan olika uppgifter. Därav förlorar du tid och effektivitet när du bollar flera saker samtidigt.

6. Plöja din to-do-list

”Om jag bara hinner klart med allt det här så släpper stressen...” – Nej. Stopp och belägg. Det är bara att acceptera, du kommer aldrig att ha ett helt tomt bord. Och det är inget fel med det! Så länge du prioriterar dina arbetsuppgifter är det rentav förväntat att din to-do-list aldrig ekar tomt.

Behöver du ytterligare hjälp att tackla stressen?

Stresshanteringskurser

Kurser i mindfulness

Vill du läsa mer?

Mindfulness i vardagen med 5 minuters meditation

Senast uppdaterad: 13 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-11-11

Lär dig något nytt - 5 populära distanskurser

Skulle du vilja lära dig något nytt, investera i din personliga utveckling eller kanske hitta en ny hobby? Gå en distanskurs! Genom att gå kurs på distans kan du välja vilken tid och plats som passar just dig. Utbudet på distanskurser är stort och här har vi samlat några populära kategorier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-16

Så blir du influencer

Hur jobbar du med dina sociala kanaler? kurser.se har sammanställt 6 enkla tips som hjälper dig skapa värdefulla inlägg för att nå en större publik. Du får konkreta verktyg på hur du kan analysera konkurrenter, undersöka hashtags, med mera. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.