Visa kurser.se som: Mobil

Intensivkurs

Intensivkurser

Det här en guide för dig som vill gå en intensivkurs. Nedan hittar du mer information om intensivkurser inom olika områden. Du kan enkelt klicka dig vidare för att se en lista på intensivkurser inom respektive område. För varje intensivkurs presenteras information om upplägg, målgrupp, pris, startdatum och självklart vad intensivkursen innehåller.

En intensivkurs ger dig möjligheten att lära dig väldigt mycket på kort tid, vilket gör att du kan fördjupa dig inom ett ämne utan att behöva binda upp dig på kursdagar under en längre period. 

Se alla intensivkurser


intensivkurser

Jägarexamen intensivkurs

Med en intensivkurs kan du ta jägarexamen på så kort tid som tre dagar. En intensivkurs i jägarexamen innehåller ett intensivt schema där du går igenom alla de moment som krävs för att avlägga en komplett jägarexamen. Den teoretiska delen i jägarexamen kan läsas innan kurser, vilket ger mer tid till praktiska övningar. Intensivkurser i jägarexamen arrangeras ofta på kursgårdar utanför stan.

» Intensivkurs jägarexamen 

Körkort intensivkurs

Ta körkort snabbt genom att gå en intensivkurs. En intensivkurs kan löpa under 1-4 veckor beroende på hur långt du har kommit i din körkortsutbildning. En intensivkurs som leder till B-körkort innehåller 10-20 körlektioner, halkbana, teoriundervisning samt kursmaterial. Kort efter genomförd intensivkurs skriver du teoriprov och gör uppkörningen. Boka med fördel uppkörningen och teoriprovet i god tid innan du påbörjar intensivkursen för att garantera din plats. Hör med din bilskola om de kan hjälpa till med bokningen. 

» Körkort intensivkurs

Förarintyg intensivkurs (Båtkörkort)

Förarintyg för båt är det första steget i din båtlivsutbildning och fungerar idag som ett icke obligatorisk båtkörkort. En intensivkurs i förarintyg innehåller alla de moment som kräva för godkänt förarintyg. Förarintyget ger dig kunskaper om navigering, manövrering, sjöregler, sjömanskap m.m. För att ta Förarintyg krävs att du avlägger ett prov hos en förhörsförrättare auktoriserad av NFB. Provet kan skrivas hos kursarrangören alternativt hos egen bokad förhörsförrättare.

» Förarintyg intensivkurs

Photoshop intensivkurs

Photoshop är världens mest använda bildhanteringsprogram. I Photoshop kan du bland annat beskära, formatera och färglägga dina bilder samt jobba med grafik och exportera den färdiga bilden till olika medier. Photoshop ingår i Adobes programmvaror där du även hittar program för andra arbetsområden, som till exempel Illustrator som används för att skapa grafik.

Med en intensivkurs i Photoshop kommer du snabbt igång i programmet och du lär dig att använda de olika verktygen, menyn och att lägga på filter och skapa effekter. Intensivkurser i Photoshop går även att läsa på distans.

» Photoshop intensivkurs

Intensivkurs inom redovisning och bokföring

Är du i behov av att lära dig redovisning inför ett nytt jobb eller ska du starta eget företag och behöver bättre på dina kunskaper i bokföring. Genom att gå en intensivkurs i bokföring och redovisning lär du dig hantera siffror och ta hand om fakturering, inbetalningar, leverantörsreskontra m.m.  Att gå en kurs i redovisning och bokföring är perfekt för dig som behöver komplettera ditt CV med nya färdigheter. Det finns även kurser för dig som vill lära dig databokföring i Visma SPCS.

» Bokföring intensivkurs

Engelsk intensivkurs

Är du i behov av att repetera din engelska, bli bättre på att konversera eller vill du läsa engelska från grunden? Genom att gå en intensivkurs i engelska hittar du snabbt tillbaka till den engelska du lärde dig i grundskolan. För dig som är nybörjare finns intensivkurser där du lär dig de viktigaste inom det engelska språket, såsom enklare grammatik, vanligt förekommande ord och hur kommunicera i vanligt förekommande situationer. En intensiv nybörjarkurs i engelska är perfekt för dig som till exempel ska resa utomlands. Många läser även engelska för att komplettera sitt CV och för att förbättra sin engelska inför en ny tjänst inom jobbet.

» Engelska intensivkurs

Spanska intensiv

Spanska är ett både vackert och användbart språk som talas i många olika länder. Spanska är världens näst största språk. Spanska är officiellt språk i bland annat Mexico, Spanien, Argentina, Columbia och flera andra länder i Sydamerika. Bara i USA talar cirka 30 miljoner människor spanska. Med intensivkurs i spanska kommer du snabbt igång med talet och du lär dig en hel del grammatik som är grunden för att kunna skriva och bygga upp meningar på spanska. Om du har läst spanska förut finns repetitions- och fortsättningskurser som tar dig ett steg längre i det spanska språket. 

» Spanska intensiv

Intensivkurs i Stockholm

Som största stad i Sverige är Stockholm den plats där kursverksamheten är mest omfattande. Där finns intensivkurser inom alla områden som passar den stressade storstadsbon. Självklart ska du aldrig stressa dig igenom en kurs, även om upplägget i en intensivkurs tillåter dig att göra det.  Att gå en kurs kan också fungera som avkoppling då deltagarna får syssla med sitt intresse avskilt från den vardagliga sysselsättningen.

 » Intensivkurs i Stockholm

Intensivkurs i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och sprudlar av liv på västkusten. Här finns förutom ett omfattande sjöliv intensivkurser inom ekonomi, Photoshop, sång, jägarexamen, smyckestillverkning, redovisning m.m. 

» Intensivkurs i Göteborg

Intensivkurs i Malmö

Malmö är en multikulturell stad där intresset för att förkovra sig inom sitt intresse är väldigt stort. Kursutbudet i Malmö följer efterfrågan och här kan du till exempel gå intensivkurser i Zumba, yoga, matlagning och spanska. Kuststaden Malmö är en händelserik stad, både historiskt sett och sett till stadens nuvarande puls med olika typer av arrangemang.

» Intensivkurs i Malmö

Senast uppdaterad: 04 mar 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-05-16

Så blir du influencer

Hur jobbar du med dina sociala kanaler? kurser.se har sammanställt 6 enkla tips som hjälper dig skapa värdefulla inlägg för att nå en större publik. Du får konkreta verktyg på hur du kan analysera konkurrenter, undersöka hashtags, med mera. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-06-28

7 sätt att väcka din kreativitet

Känner du att din kreativitet har falnat? Vi tipsar om 7 enkla saker du kan göra för att väcka kreativiteten till liv igen, för kreativitet är precis som motion – om du inte underhåller den så försämras den.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-04

6 feel-good-kurser som piggar upp i mörkret

Vi vet hur tungt det kan kännas när du för sjätte dagen i rad knappt sett solen och när dagarna bara blir kortare och kortare. Därför har vi kollat vad våra användare helst ägnade sin fritid åt under förra vinterhalvåret och tipsar om sex feel-good-kurser att pigga upp höst- och vintermörkret med.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.