Visa kurser.se som: Mobil

Grekiska övärlden "Skapa fritt, dans och mytologi"

Skrivsprånget
Kursinformation
Amorgos
5 dagar
2020-05-17
6 300 SEK

Info om Grekiska övärlden "Skapa fritt, dans och mytologi"

Gudinnorna inom dig – en skapande kurs på Amorgos

Utforska din livsrytm och din kreativitet inspirerat av den grekiska mytologins symboler. Övningar i medveten närvaro och ett tillåtande lekfullt space kan ge dig insikter om hur du kan skapa ditt liv till att överensstämma med dina drömmar.
              
                                                                                     

Följ med en försommarvecka till paradisön Amorgos - skapa fritt, dans och mytologi!

Det här är en kurs för dig som vill utforska hur gudinnorna kan locka fram nya sidor hos dig själv genom eget skapande och rörelse/dans. Skapandet är främst kreativt skrivande och bildskapande och vi kommer också göra övningar som hjälper oss vara närvarande i kroppen och stillna sinnet. Inga förkunskaper inom mytologi eller skapande krävs. Ledorden är nyfikenhet, trygghet och spontanitet.

På Amorgos finns en mjuk sinnlighet och en alldeles speciell atmosfär. Något som känns i luften. Kanske är det de höga bergen och det klar turkosa havet. Kanske är det vandringslederna till bergsbyar med ryttlande falkar och doftande vildtimjan. Det är hur som helst en plats där det är lätt att känna av gudinnornas väsen.

I den grekiska mytologin står gudinnorna för olika arketyper och energimönster inom oss själva. Till exempel är Afrodite kärleken och skönhetens gudinna. Hon är nära kroppens sinnlighet, står för förändring och kreativitet. Hestia är härdens gudinna och förknippad med inre lugn och förmåga att vara centrerad. Och gudinnan Artemis lever i vildmarken. Hon är målmedveten, fokuserad och har en god självtillit. Under veckan kommer du få uppleva hur gudinnornas arketyper svarar an i dig och hur det tar sig uttryck i ditt skapande.

Vi kommer att ta in platsen och låta den inspirera vårt skapande och rörelse/dans.  Var med och träna lättare qigong och mindfulness i soluppgången på stranden, följ med på en utflykt till klostret Panagia Hozoviotissa som ligger likt ett svalbo 300 meter ovanför havet inne i en bergsvägg. Eftermiddagarna är lediga från ca kl 12 – kl 17, så det finns gott om tid att njuta av stranden eller vandra åsnestigarna mellan byarna. Du kan också boka in massage hos Karin på Iris studio och vara med på hennes yoga pass (utöver ordinarie kursprogram).

Under denna kurs får du: 

  • Ökad kännedom om din egen kreativetet och stärkt självinsikt.
  • Metoder för att komma loss i skrivande, bildskapande och rörelse/dans.
  • Övningar och praktik i medveten närvaro och kroppsmedvetenhet.
  • Kunskap om grekisk mytologi med fokus på gudinnearketyper

Tid och plats

Plats: Den grekiska ön Amorgos, i byn Aegiali. 

Kurstid: Kursen beräknas gå i mitten av maj 2020. Fem kursdagar Eftermiddagarna är lediga.

Boende: Boende ingår inte priset men du kan få hjälp att boka hotell. Det finns ett arrangemang med hotell Askas (eller liknande hotell*)  där priset för sex nätter är 240 euro i dubbelrum (120 euro per person) eller 180 euro för enkelrum. Om du vill stanna några dagar innan eller efter kursen, så säg till. Självklart går det bra att du bokar på egen hand.

*reservation för prisändring

Resan: Du betalar och bokar din resa själv. Flyg till Athen , från flygplatsen ta buss, tåg eller taxi till hamnen i Pireus. Därifrån går färjor varje dag förutom på lördagar, kl. 17:30 till Amorgos. Ditt flyg bör landa i Athen senast 14:30 så du hinner i tid till färjan. Amorgos har två hamnar, Aegiali och Katapola. Vi är i Aegiali men hotellbussen kommer att hämta dig där du anländer.
Båtbiljett kostar ca 70 euro enkel resa och flyg Stockholm – Aten ca 1700 kr tur och retur.

Kostnader

Kostnad: 6300 kr. I priset ingår kursen, mindfulness och lätt qigongträning på stranden, välkomstmiddag, utflykt till klostret Panagia Hozoviotissa och visst kursmaterial.

Video

Har du skrivlängtan? Kom igång med Skrivsprånget!

Skrivsprånget

Skrivglädje och Personlig utveckling! Vi har en helhetssyn på skrivandet och metoder för att förhålla sig till prestationskraven. I möten med andra utvecklas kreativiteten och självkänslan. Med kreativiteten som kraftfull motor hittar du möjliga vägar för din utveckling. Kom loss...


Läs mer och visa alla kurser med Skrivsprånget

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grekiska övärlden "Skapa fritt, dans och mytologi".

Kontaktuppgifter till Skrivsprånget

Skrivsprånget

Ingång vid gaveln
Russinvägen 74
12359 Farsta

Mobil 0739 24 64 71 och 0762 21 54 05
www.skrivspranget.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grekiska övärlden "Skapa fritt, dans och mytologi"!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 44 recensioner.
Läs recensioner