Visa kurser.se som: Mobil

Encaustic Art

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
16 timmar
2022-02-09 18:00
880 SEK

Kursbeskrivning

Kan man måla med ett strykjärn? Ja i den här kursen får du med vax göra tredimensionella bilder.

Encaustic Art - Måla med strykjärn påvisas vara nästan beroendeframkallande process av ledaren själv. Metoden har funnits sen det gamla Egypten. Man målar med vax genom att man smälter en bit i taget på papper och man kan med ett strykjärn (ej sånt man har hemma) smeta ut färgen och det skapar en ofta tredimensionell bild.

I skapandeprocessen kan näst intill vad som helt bli utgången och när man gjort en vill man göra en till. Tekniken handlar om att inte bruka det logiska när man skapar utan låta intuitionen få ta över för en stund. Hur går det till? Du väljer vaxbitar av olika färger och smälter med ett strykjärn för att sedan stryka ut färgen på fotopapper. Det är en skapandeprocess i olika steg. Detta är en teknik där man inte använder det logiska när man skapar, utan det intuitiva får ta över.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs

Kursmaterial

I kursmaterialet ingår ett basutbud.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi tillkommer vid delbetalning.

Kursledare

Ingalill Lindström utbildade sig i encaustic art 2014 och har sedan dess fångats av detta skapande. Ingalill är en kreativ person som har jobbat med flertalet sociala yrken under livet. Hon tycker att skapande är det mest fantastiska och hon älskar skapandeprocessen och att hjälpa människor att också hitta sin unika skapandeprocess. Hon delar gärna med sig av sina kunskaper och vill ta del av andras nyfikenhet i sitt skapande.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Encaustic Art.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Encaustic Art!