Abstrakt målarkurs på distans

Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 3 995 SEK / person

Kursbeskrivning

Målningar av konstnären Joel Åkerman

En konstkurs i abstrakt måleri för dig som vill hitta en egen konstnärlig stil, höja den konstnärliga kvalitén på dina konstverk, och utveckla en mer medveten och professionell arbetsprocess.

Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Onlinekursen vänder sig till alla typer av konstnärer, från nybörjare till professionella, och oavsett inom vilken abstrakt stilgenre man arbetar inom.

Med Basprogrammet får du unika kunskaper, modeller och metoder som gör dig mer medveten och självständig i ditt arbete, och som skapar helt nya förutsättningar för dig att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i din konst.

Med hjälp av specifika modeller och metoder blir din arbetsprocess mer effektiv och konstruktiv, som gör att du kan utveckla ett mer professionellt förhållande till ditt arbete och din konst.

  • Kursen ger dig kunskaper som gör att du kan utveckla en egen stil inom det abstrakta bildspråket.
  • Du får kunskaper i vad som definierar konstnärliga kvalitéer och originalitet inom det abstrakta bildspråket.
  • Du får konkreta arbetsmetoder som gör att du kan utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i dina egna arbeten.
  • Du får arbetsmetoder som gör att du kan utveckla kvalitén på din arbetsprocess så den blir mer konstruktiv, kreativ och effektiv, och där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.

Det abstrakta bildspråket är unikt och skiljer sig från alla andra bildspråk. En förutsättning för att kunna utveckla ett eget och originellt uttryck som samtidigt har konstnärliga kvaliéer, är att man känner till vad som utgör grunderna inom detta bildspråk.

Det är också viktigt att man har de kunskaper inom de specifika arbetsmetoder och processer som krävs för att kunna formulera abstrakta bilder. Utan dessa grundläggande kunskaper blir det svårt att arbeta inom det abstrakta bildspråket, och det blir också svårt att kunna förstå och utvärdera de konstnärliga kvalitéer som uppstår i din arbetsprocess. Vad är det som gör en målning bättre eller sämre än någon annan? När är målningen färdig?

Steg för steg bygger vi på dina kunskaper inom det abstrakta måleriet, som gör dig mer medveten och professionell i ditt abstrakta måleri.

Besök ArtistLab Academy's hemsida för att anmäla dig till kursen.

Foto: Målningar av konstnären Joel Åkerman

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta kursen när du vill

  • Kurs
  • distans
  • Svenska

Målgrupp

Konstkurser för alla typer av konstnärer på alla nivåer!

Alla ArtistLab Academy's kurser passar både nybörjare och professionella konstnärer, oavsett inom vilken teknik, stil och tema man arbetar.

Kurserna vänder sig till dig som:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning:
Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att sedan kunna uttrycka dig kreativt och konstnärligt.

- har gått konstkurser eller konstskola tidigare:
Du får nya kunskaper och verktyg som gör det möjligt för dig att utvecklas och att komma vidare i din konst. Inspiration och kunskap för ett mer professionellt förhållande till ditt konstnärskap.

- har gått en förberedande konstskola och vill söka till konsthögskolor:
Omfattande handledning med utvecklandet av dina arbetsprover. (Inom alla medier som ex. måleri, foto, video, objekt och konceptuell konst).

I genomsnitt 70% av ArtistLabs kursdeltagare blir i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands, kandidat-och masterprogram. ​

- konstföreningar och grupper av konstnärer:

Som behöver handledning, inspirerande föredrag eller bildgenomgångar.

Kostnader

Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Onlinekurs: 3995 kr

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att få rabatterbjudanden. Registrera dig på vår hemsida!

Kursledare

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller - skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.

Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Abstrakt målarkurs på distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anders
21 aug 2017
Utvecklat mig både som konstnär och person

Jag har gått fyra distanskurser hos ArtistLab och utbildningen har utvecklat mig otroligt mycket både som konstnär och person. Genom distanskurserna har jag förbättrat min arbet...

Visa hela
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights