Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram

ArtistLab Academy, i Stockholm (+1 orter)
Längd
8 handledningsträffar inom 12 månader - begränsat antal platser
Pris
21 500 SEK
Längd
8 handledningsträffar inom 12 månader - begränsat antal platser
Pris
21 500 SEK
Från 21 500 SEK / person

Kursbeskrivning

Målningar av konstnären Thomas Cederström

Handledningsprogrammet - Skräddarsydd handledning i alla delar av ditt konstnärskap, med inriktning på abstrakt måleri

- 8 individuella handledningsträffar (inom 12 mån.)

- Begränsat antal platser

- Handledningsträffarna sker i Stockholm, eller via vår digitala plattform.

En omfattande utbildning med fokus på att utveckla alla delar i ditt konstnärskap - från att utveckla en egen stil inom det abstrakta bildspråket, med konstnärliga kvalitéer och originalitet, till att du får fördjupade kunskaper i hur du använder dig av specifika arbetsmetoder och arbetsprocesser anpassade till just ditt arbete.

Vi kommer även fokusera på att utveckla serier och kontexter i dina arbeten och hur du positionerar din konst i förhållande till andra konstnärer, samt hur du kan arbeta med gestaltning, presentation och kommunikation exempelvis i samband med utställningar.

Kursen syftar till att du ska kunna utveckla ditt konstnärskap som helhet, och bygga en gedigen grund för ett välfungerande konstnärskap.

Det abstrakta bildspråket är unikt och skiljer sig från alla andra bildspråk. En förutsättning för att kunna utveckla ett eget och originellt uttryck som samtidigt har konstnärliga kvaliéer, är att man känner till vad som utgör grunderna inom detta bildspråk.

Det är också viktigt att man har de kunskaper inom de specifika arbetsmetoder och processer som krävs för att kunna formulera abstrakta bilder. Utan dessa grundläggande kunskaper blir det svårt att arbeta inom det abstrakta bildspråket, och det blir också svårt att kunna förstå och utvärdera de konstnärliga kvalitéer som uppstår i din arbetsprocess. Vad är det som gör en målning bättre eller sämre än någon annan? När är målningen färdig?

Steg för steg bygger vi på dina kunskaper inom det abstrakta måleriet, som gör dig mer medveten och professionell i ditt abstrakta måleri.

Skräddarsydd handledning

  • För både nybörjare och professionella konstnärer. Handledningsprogrammet skräddarsys efter dina behov och önskemål. Du bestämmer själv arbetstakten och hur du vill förlägga dina träffar.

Kursupplägg

  • Du väljer själv om handledningen sker parallellt med att du jobbar med Basprogrammet och Fortsättningskursen, eller om du väljer att förlägga handledningen efteråt.

Utveckla ditt konstnärskap

  • En kurs för dig som vill utveckla professionaliteten i ditt konstnärskap, exempelvis med fokus på utställningar eller ansökningar till konsthögskolor.

Kursstart

  • När du går Handledningsprogrammet rekommenderar vi att du innan har gått onlinekursen Basprogrammet- Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil, eller att du går den parallellt med Handledningsprogrammet.

Besök ArtistLab Academy's hemsida för att anmäla dig till kursen!

Målgrupp

Konstkurser för alla typer av konstnärer på alla nivåer!

Alla ArtistLab Academy's kurser passar både nybörjare och professionella konstnärer, oavsett inom vilken teknik, stil och tema man arbetar. Kurserna vänder sig till dig som:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning:
Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att sedan kunna uttrycka dig kreativt och konstnärligt.

- har gått konstkurser eller konstskola tidigare:
Du får nya kunskaper och verktyg som gör det möjligt för dig att utvecklas och att komma vidare i din konst. Inspiration och kunskap för ett mer professionellt förhållande till ditt konstnärskap.

- har gått en förberedande konstskola och vill söka till konsthögskolor:
Omfattande handledning med utvecklandet av dina arbetsprover. (Inom alla medier som ex. måleri, foto, video, objekt och konceptuell konst).

I genomsnitt 70% av ArtistLabs kursdeltagare blir i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands, kandidat-och masterprogram. ​

- konstföreningar och grupper av konstnärer:

Som behöver handledning, inspirerande föredrag eller bildgenomgångar.

Kostnader

Handledningsprogrammet - Skräddarsydd handledning i alla delar av ditt konstnärskap

8 handledningsträffar (inom 12 månader)

Pris: 21500 kr

*Du kan göra delbetalningar via Klarna. Betalning sker via vår hemsida.

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att få rabatterbjudanden. Registrera dig på vår hemsida!

Kursledare

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller - skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.

Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.

Om ArtistLab Academy's handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som grundat ArtistLab Academy heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 års utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights