ArtistLab Academy

i Stockholm (+ 1 orter)
Få mer information om kursarrangören👍

ArtistLab Academy

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy är en kursverksamhet som erbjuder onlinekurser och individuell handledning som riktar sig till alla typer av konstnärer, från nybörjare till professionella och oavsett inom vilken teknik, stil och tema man jobbar.

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid.

Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder som hjälper konstnärer att utveckla en mer effektiv, kreativ och konstruktiv arbetsprocess, som inkludera alla delar som ingår i ett konstnärskap och får delarna att samverka med varandra. Något som skapar konkreta förutsättningar för konstnärer att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i deras konst, och samtidigt kunna ta viktiga utvecklingssteg.

Handledningen har utformats som ett svar på det faktum att de allra flesta konstnärer som kommer till ArtistLab har tidigare gått flera konstkurser, konstutbildningar och även på konsthögskolor, och trots det ändå saknar centrala kunskaper i hur man utformar ett fungerande konstnärskap. Man har heller inte de kunskaper man behöver för att kunna hantera och lösa alla de problem som brukar uppstå i det konstnärliga arbetet.

Hos ArtistLab Academy får konstnärer konkreta metoder och verktyg för hur man utvecklar ett eget konstnärligt tema och en egen stil med konstnärliga kvalitéer och originalitet, och hur man utvecklar sin arbetsprocess så att den blir effektiv och kreativ och kan generera dem här kvalitéerna.

Allt det här definierar och utgör hela grunden i det konstnärliga arbetet och är därför inkluderade som dem mest centrala delarna i Peters handledning.

Med lanseringen av online kurserna blir det nu också möjligt för dig som konstnär att själv använda dig av dessa modeller och metoder, som ger dig förutsättningar att bli mer självständig och professionell i ditt arbete.

ArtistLab Academy's konstkurser:

  • Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil (onlinekurs)

  • Fortsättningskursen - Problemlösning i ditt konstnärliga arbete (onlinekurs)

  • Handledningsprogrammet - Skräddarsydd handledning i alla delar av ditt konstnärskap (8 träffar med individuell handledning, ateljén i Stockholm eller på distans)

Besök ArtistLab Academy's hemsida för mer information!

ArtistLab erbjuder kurser till dig som:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning:
Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att sedan kunna uttrycka dig kreativt och konstnärligt.

- har gått konstkurser eller konstskola tidigare:
Du får nya kunskaper och verktyg som gör det möjligt för dig att utvecklas och att komma vidare i din konst. Inspiration och kunskap för ett mer professionellt förhållande till ditt konstnärskap.

- har gått en förberedande konstskola och vill söka till konsthögskolor:
Omfattande handledning med utvecklandet av dina arbetsprover. (Inom alla medier som ex. måleri, foto, video, objekt och konceptuell konst).

I genomsnitt 70% av ArtistLabs kursdeltagare blir i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands, kandidat-och masterprogram. ​

- konstföreningar och grupper av konstnärer:

Som behöver handledning, inspirerande föredrag eller bildgenomgångar.

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller - skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.

Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som grundat ArtistLab Academy heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Foto: Målningar av konstnären Thomas Cederström

Visa alla kurser med ArtistLab Academy

Kurser

Kurs
Foto och Film
Foto Pris Ort Snittbetyg
Fotokurs nybörjare - Utveckla din motivvärld och hitta en egen stil Från 3 995 SEK Distans
Målarkurser
Målarkurs - Få tillbaka inspirationen i ditt måleri! Från 1 695 SEK Distans
Målarkurs - Skräddarsydd handledning i alla delar av ditt konstnärskap Från 13 950 SEK Distans
5,0 (3)
Målarkurs - Utveckla din motivvärld och en egen konstnärlig stil Från 3 995 SEK Distans
5,0 (4)
Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram Från 13 950 SEK Flera orter (2)
Oljemålning
Abstrakt målarkurs på distans Från 3 995 SEK Distans
5,0 (1)
Målarkurs i olja på distans Från 3 995 SEK Distans
5,0 (2)

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med ArtistLab Academy och veta mer om deras kurser.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Kontaktuppgifter

ArtistLab Academy

Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 31 recensioner
Skriv en recension
5/5
Marcus Bagge
01 mar 2024
Mina år med Peter

Jag har under flera år haft Peter vid min sida på min konstnärliga resa och har på många sätt honom att tacka för att jag nått dit jag är idag. Peter är en fantastisk pedagog m...

Visa hela
5/5
Monika Spindler
08 sep 2023

Efter att jag gått ARTISTLAB ACADEMY Basprogram som är en omfattande utbildning med fokus på att utveckla alla delar i sitt konstnärskap – Ville jag nu få mer fördjupade kunskap...

Visa hela
5/5
Monika Spindler
08 sep 2023

Efter att ha målat i ett antal år började jag känna mig spretig i mitt uttryck och kände att jag ville utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil. Det var då jag hitta...

Visa hela
Highlights