Visar 1-20 av 43 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 43 träffar
1
2
3

Mer om Målarkurs i Stockholm

Stockholm har otroligt många vackra vyer som kan inspirera till dina konstnärliga verk – nästan var du än vänder dig. Målarkurserna i Stockholm är många och varierande. Det finns både kurser som hålls i ateljéer, utomhus eller som utflykter till vackra platser utanför staden. 

Att lära sig måla

Det finns flera anledningar till att lära sig konsten att måla. Du låter din kreativa sida komma fram och fantasi flöda när du skapar dina egna konstverk. Det är harmoniskt, lugnande och rofyllt att skapa konst. I dagens samhälle kan det ibland vara stressigt och då är det perfekt att ta en paus för att skapa och måla.

Ett bra sätt att komma igång eller för att bli riktigt bra är att gå en målarkurs som ger dig tekniska kunskaper som är svåra att förfina på egen hand. Det finns flera målarkurser i Stockholm som vänder sig till grupper så som möhippor, svensexor eller företagsaktiviteter. Det finns också kurser som du kan ta på helger, kvällar eller dagar. Efter du tagit en nybörjarkurs så finns det fortsättningskurser om du skulle vara intresserad. 

Hur väljer man rätt målarkurs i Stockholm?

Du kanske har målning som en hobby eller så vill du bli konstnär och måla på heltid? Oavsett så finns det många bra anledningar till att lära sig mer om målning. Du kanske är nybörjare och vill lära dig grunderna, eller så är du konstnär och vill lära dig en annan teknik? Kanske söker du lite inspiration till ditt nästa mästerverk? 

Inom konsten så finns det flera olika tekniker, former och arbetssätt. Det kan vara svårt att veta hur man ska börja eller hur man ska gå vidare i sitt skapande. Det finns flera målarkurser i Stockholm att välja mellan bland annat så finns det målarkurser inom: 

Oljemålning:
Att måla med oljefärg är en perfekt start för nybörjaren, eftersom du kan jobba långsamt. Vilket gör att du lätt kan ta dig tid till detaljerna och återkomma flera gånger när färgen torkat. Med oljefärg så kan du ta din tid och pröva dig fram och skapa många fina konstverk. Oljefärg är en krämig konsistens i jämförelse med mång andra färger, vilket gör att du får ett djup i dina målningar. Du kan även jobba på flera olika ytor då det är en täckande färg. 

Akrylmålning:
Att skapa akrylmålningar är lite mer avancerat än andra, eftersom akrylfärgen är snabbtorkande. Du kan använda färgen direkt från tuben eller tunna ut den med vatten. För dig som nybörjare kan det vara svårt att veta vilken akrylfärg som passar dig bäst. För att få reda på det så finns det flera målarkurser i Stockholm där du kan lära dig tips och tekniker. Men också även för dig som vill utöka dina måleritekniker och kunskaper.

Akvarell
Att måla med akvarellfärg ger dig många bra förutsättningar till att variera dina konstverk och måleriteknik. Akvarell är en härlig färg att måla med, du kan exempel blanda färger för att skapa olika nyanser och djup i dina konstverk. Du kan lära dig väldigt många olika tekniker inom måleri som du kan ta med dig när du målar med andra färger. Det finns flera målarkurser i Stockholm som du kan välja mellan för att lära dig måla med akvarell. 

Teckning
Teckning är ett brett begrepp och det finns flera olika former. Det finns bland annat serieteckning, skämtteckning, stereografi och kroki med flera. En kurs i teckning kan därför variera i både upplägg och innehåll beroende på vad du är intresserad av att lära eller utveckla för teckningstekniker. 

Kolla ovan för att hitta en målarkurs i Stockholm som du är intresserad av och se vad de har att erbjuda dig. Kontakta gärna arrangören för mer information genom att göra en intresseanmälan. 

Det finns fler målarkurser runt om i Sverige för dig som är intresserad!

Jämför kurser
Tillåtande pedagogik på Marianne...
Marianne Chayet

Catharina Lindahl blev medlockad på en akvarellkurs hos Marianne Chayet och blev fast. Hon tycker att Mariannes är en fantastisk pedagog.

Läs mer