Måleri - Akryl eller olja för vana

Längd
50 timmar
Pris
4 330 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
50 timmar
Pris
4 330 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Måleri - Akryl eller olja för vana

Välj om du vill fördjupa dig i måleriets grunder eller arbeta med att utveckla ett eget tema och uttryck. Du kommer att få kunskap och idéer till hur du kan läsa, tolka och kommunicera genom dina verk.

Innehåll och mål
Fördjupningskursen utgår från dig och dina tidigare arbeten/målningar. Du kan välja att fördjupa dig i måleriets grunder eller arbeta med att utveckla ett eget tema och uttryck. Du kommer att få kunskap och idéer till hur du kan läsa, tolka och kommunicera med sina verk. Vi kommer att ha gemensamma bildgenomgångar där vi tillsammans analyserar och reflekterar kring gruppens arbeten.

Under kursens gång får du fördjupande kunskaper i akryl- och oljemåleriets traditionella tekniker och du får  möjlighet att experimentera och prova "friare" metoder. 

Upplägg
Vi går igenom övningar som är relaterade till grundbegreppen inom bildbyggande; färglära, komposition, perspektiv m.m. samt har genomgång av materialen och dess egenskaper för att bättre förstå dess olika användningsområden. 

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som har målat tidigare.

Kursledare
Ricardo Donoso är en konstnär och curator bosatt och verksam i Upplands Väsby med stor erfarenhet av undervisning inom olja, akryl och blandteknik. Han har sin utbildning från Konstakademin i Santiago samt Konstakademin "Nicolae Grigorescu" i Bukarest, Rumänien.

Ricardo har en 15 år lång bakgrund som konsthallschef på Edsvik Konsthall samt varit rektor på bland annat Konstskolan Optimål vid Väsby Konsthall. Utöver detta har Ricardo haft uppdrag som jurymedlem vid olika konstnärliga salonger på bland annat Liljevalchs, Hallands Museum såväl som i Sigtuna- och Uppsala Kommun.

Som curator har Ricardo producerat utställningar i alla världens hörn med verk av erkända konstnärer så som; Marc Chagall, Lars Lerin, Alberto Giacometti, John Lennon i Scandinavia utöver många fler. Som konstnär själv sträcker sig Ricardos utställningskartotek över hela världen med medverkan i både solo- och samlingsutställningar.

Kursmaterial
Eget material medtages. Ytterligare information om vad du ska ta med ges via kallelsen.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många olika kurser inom teckning och måleri som kan utveckla ditt konstnärliga uttryck. 

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måleri - Akryl eller olja för vana och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.