ENDAGSKURSER i akvarellmåleri i Stockholm

Marianne Chayet, i Stockholm
Längd
1 dag
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
Maj 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
Maj 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

UTEMÅLERI i Stockholm 2024

Kursdeltagare

ENDAGSKURSER / UTEMÅLERI augusti/september 2023

Tag med:
Dina akvarellfärger och ett urval av bra penslar du gillar, både tjocka och tunna.
Pennor att teckna upp motiven med, akvarellpennor el. blyerts + sudd
Akvarellblock eller skiva med lösa papper som du tejpar upp efter hand. Ta med papperstejp i så fall.

+
Vatten i en pet-flaska el. dyl
En pyts att ha vatten i
Bomullstrasor och bomull
Sittunderlägg eller liten stol/pall
Varma kläder (det kan vara ganska kallt att sitta ute ibland även när solen skiner)
Något att äta och dricka. (lunch, mellanmål, lunchmacka)Obs! Ni kan låna en del penslar av mig och även köpa lösa akvarellark av bästa kvalité för 20:-/ark. (Arches eller Saunders Waterford 300 gram) Ni kan även hyra en akvarellåda för 50:- om ni inte har eget material. Hör av er till mig om ni önskar köpa, hyra/låna något så tar jag med det, annars packar jag inte med extra material..  Anmälan behövs för att vara med på endagskurserna. Boka längre ner på denna sida.

INFO Utemålardagar 2023

Vi målar utomhus i mindre grupper på några olika vackra platser i Stockholm under augusti/september 2023.    Ta en titt på denna sida lite då och då och hör av er via denna sida om ni vill boka in er en eller flera kursdagar då de annonseras. Vill ni ha ett sms om utemålardagarna så skicka med ert mobilnummer i mailet. Man kan kan välja om man vill vara med en eller flera dagar. Kurskostnad  1.200:-/dag. Kurstid: 11-16. Medtag eget material och matsäck. OBS! Anmäler er via denna sida.

Det är många som anmält intresse för mina endagskurser och det ska vara några problem att sitta utomhus och måla med lagom avstånd emellan oss. De flesta bör ju vara vaccinerade vid det här laget också. Naturligtvis stannar vi hemma om vi känner minsta lilla sjukdomssymptom.

Det kommer att bli utemåleri på bl.a. Skansen, Bergianska Trädgården, vid Djurgårdskanalen, i Hagaparken och andra mysiga målarställen. Då det är vädret som bestämmer om vi kan måla utomhus eller inte, annonseras kurserna med kort varsel, både på denna sida, min hemsida  och på FB.            

Är ni intresserade att vara med någon dag eller flera så kan ni kontakta mig via denna sida. En endagskurs kostar 1.200:-. Man kan vara med en eller flera dagar och betalar per kurstillfälle. Ni kan göra en intresseanmälan redan nu så hör jag av mig när det blir dags för nästa utemålardag.

Akvarellmålning

Vi hoppas på en underbar akvarellsommar! VÄLKOMNA!

hälsar Marianne

HELGKURSER FRAMÖVER

Totalt 10 kurstimmar fördelade på lördag och söndag

Helgkurserna är ännu inte inbokade för hösten 2022. Helgkurserna är mycket populära så vänta inte för länge med er anmälan när de dyker upp. Platserna går snabbt åt.

DESSA TEMAN BRUKAR DYKA UPP PÅ HELGKURSERNA

Himlar, hav och vatten.Har ni varit med på nybörjarhelgkursen eller målat lite innan går det alldeles utmärkt att vara med på denna helgkurs där vi fokuserar på de två vanligaste motiven i en målning, himlar och vatten. Kan man måla bra himlar och få till vattnet brukar bilden bli så mycket bättre. Jag lär er alla användbara tricks och lite till. 

Blommor och landskap i vått-i-vått-teknik. Jag guidar er i vått-i-vått-tekniken genom att vi målar motiv som inte är exakta utan får bli lite som de blir. Vi upptäcker att vattnet både hjälper och stjälper och lär oss tekniker att styra  upp bilden och tukta vattnet. På denna kurs lär vi oss mycket om tajming och dosering. Hur mycket vatten ska jag ha i penseln? När kan jag börja måla? När ska jag sluta? 

Snö och vinterlandskap En populär vinterkurs som många efterfrågar.Vinterns färger är sparsamma eftersom det intensiva sommarljuset är frånvarande. I stället möter vi de dova, suggestiva färgerna som skapar stämning, ljus och skugga. Vintermotiven ger oss en helt annan färgskala som vi kommer att arbeta med denna helg.

Människor & Perspektiv i bildenDet är viktigt att ha ett hum om perspektivreglerna för att bilden ska ”se rätt ut”. Jag presenterar perspektiv på ett lättsamt och enkelt sätt – det finns många små tricks att ta till så det är inte så svårt som man tror. Det blir människor i olika miljöer och vi provar på både luftperspektiv och värdeperspektiv. Ni kommer att få ett nytt seende på hur ni ska planera era bilder och det är alltid roligt att kunna måla in någon människa ibland.

NYBÖRJARHELGKURS med alla tips och trix man behöver för att komma igång. Det blir massor av roliga övningar och jag lovar er att ni kommer att gå hem med en bunt akvareller under armen som ni aldrig trott ni hade kunnat måla. Ta gärna en titt på mina utvärderingar så kan ni läsa vad tidigare kursdeltagare skrivit.

Abstrakt måleri – Förenkla dina bilder Många av oss fascineras av dem som kan plocka bort detaljer i bilden och rensa ut onödig information. Man vill ha sin bild ren och enkel och inte sitta och pilla med varje grässtrå. Jag ger er tips på hur man kan få bilden mer intressant och talande genom att rensa upp i bildinformationen. Vi informerar ofta betraktaren mer än vi behöver. Kan man lämna lite åt betraktaren att fylla i så blir de mer intresserade av bilden. Hjärnan lägger till det vi utelämnat i bilderna och gör dem spännande att utforska. Abstrakt måleri lämnar vägen öppen för tolkningar!

  Landskapsmåleri –På denna kurs lär ni er hur man planerar en landskapsakvarell med tonvikt på komposition, ljus och färgval. Det blir en del tips om vilka färger och färgblandningar  som man kan använda sig av i olika typer av landskap och olika årstider. Vi målar några olika typer av landskap, berg/fjäll, havslandskap, sjöar, skogs- och åkerlandskap. Denna kurs ger dig nycklar till sommarens utemåleri.  

Spännande färgblandningar–  När vi blandar olika pigment får vi oftast ett ganska unikt uttryck på papperet. Ingen annan får exakt samma resultat eftersom vi alla doserar färg och vatten olika. Jag ger er användbara tips på färgkombinationer som vi testar och utvärderar tillsammans. På denna kurs får ni många spännande tips!

Lär dig måla vatten På denna helgkurs får ni öva er på olika typer av vatten och hur man får fram den rätta ”vattenkänslan”. Vi målar vatten i olika väder och årstider. Att kunna måla vatten är roligt och många blir förvånade att man med så enkla medel kan måla ett ”levande” vatten.

Läs gärna mina utvärderingar så kan ni se vad andra kursdeltagare tyckt om helgkurserna!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Maj 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Marianne Chayet

Marianne Chayet arbetar både som kursledare och friståendeMarianne Chayet

konstnär och har deltagit i ett flertal utställningar,

många av dem jurybedömda, där hon vunnit priser och fått stipendier.

Hennes verk finns representerade både i Sverige och ett stort antal andra länder.

Målgrupp

Målgrupp 
Marianne Chayet erbjuder både nybörjarkurser och målarkurser för dig som har målat lite tidigare. Kursen passar också bra som företagsevent. Vänligen skicka en intresseanmälan om du vill ha mer info om helgkursen i akvarell. Ta också en titt på mina utvärderingar så kan ni se vad andra kursdeltagare skrivit om helgkurserna! Välkomna!

Kursdeltagare

Kostnader

En utemålardag kostar 1200:- inkl moms.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av ENDAGSKURSER i akvarellmåleri i Stockholm och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 52 recensioner
Skriv en recension
5/5
Barbro
31 jan 2016
Inspirerande!

Har aldrig målat akvarell, men den här kursen var helt underbart inspirerande! Marianne är fullkomligt prestigelös och delar med sig på ett otroligt fint sätt!

5/5
Monika Mårtensson
30 jan 2016
Marianne Chayet - Gör allt rätt!

Marianne Chayet - gör allt rätt! Akvarell för alla - vi lär oss valla Massor av tips - och vips Vi fyller vatten i koppen - och målar med hela kroppen! Vi gör bl a tulpaner ...

Visa hela
5/5
Sten
30 dec 2015
Många bra tips

Marianne är en fantastisk lärare. Entusiasmerande och generös. Delar frikostigt med sig av sitt stora kunnande. Jag fick med mig många bra tips som helt klart förbättrat mitt må...

Visa hela
Marianne Chayet
Surbrunnsgatan 8A
11421 Stockholm

Marianne Chayet – akvarellpedagog och konstnär Alla kan måla trots att de flesta inte tror det! Jag arbetar efter ett unikt koncept där alla kan delta, oberoende av tidigare erfarenheter, d.v.s. även du som ”inte kunde” måla i skolan! Mina...

Läs mer och visa alla kurser med Marianne Chayet

Highlights