Visa kurser.se som: Mobil

ENDAGSKURSER i akvarellmåleri i Stockholm

Marianne Chayet
Kursinformation
Stockholm
1 dag
1 200 SEK

Kursbeskrivning

UTEMÅLERI  / ENDAGSKURSER  I STOCKHOLM 2022

Utemåleri- samt endagskurser kommer att återupptas i maj månad 2022

Utemåleri på Skansen

Det är många som anmält intresse för mina endagskurser och det ska vara några problem att sitta utomhus och måla med lagom avstånd emellan oss. De flesta bör ju vara vaccinerade vid det här laget också. Naturligtvis stannar vi hemma om vi känner minsta lilla sjukdomssymptom.

Det kommer att bli utemåleri på bl.a. Skansen, Bergianska Trädgården, vid Djurgårdskanalen, i Hagaparken och andra mysiga målarställen. Då det är vädret som bestämmer om vi kan måla utomhus eller inte, annonseras kurserna med kort varsel, både på denna sida, min hemsida  och på FB.  

Utemåleri på Bergianska          

Är ni intresserade att vara med någon dag eller flera så kan ni kontakta mig via denna sida. En endagskurs kostar 1.200:-. Man kan vara med en eller flera dagar och betalar per kurstillfälle. Ni kan göra en intresseanmälan redan nu så hör jag av mig när det blir dags för nästa utemålardag.

OBS! Jag planerar inga utemålardagar innan maj 2022

Akvarell Bergianska

Vi håller ut, håller oss friska och hoppas på en underbar akvarellsommar! VÄLKOMNA!

hälsar Marianne

_______________________________________________________________________

Målgrupp 
Marianne Chayet erbjuder både nybörjarkurser och målarkurser för dig som har målat lite tidigare. Kursen passar också bra som företagsevent. Vänligen skicka en intresseanmälan om du vill ha mer info om helgkursen i akvarell. Ta också en titt på mina utvärderingar så kan ni se vad andra kursdeltagare skrivit om helgkurserna! Välkomna!

 

HELGKURSER FRAMÖVER

Totalt 10 kurstimmar fördelade på lördag och söndag

Helgkurserna är ännu inte inbokade för hösten 2022. Helgkurserna är mycket populära så vänta inte för länge med er anmälan när de dyker upp. Platserna går snabbt åt.

DESSA TEMAN BRUKAR DYKA UPP PÅ HELGKURSERNA

Himlar, hav och vatten.Har ni varit med på nybörjarhelgkursen eller målat lite innan går det alldeles utmärkt att vara med på denna helgkurs där vi fokuserar på de två vanligaste motiven i en målning, himlar och vatten. Kan man måla bra himlar och få till vattnet brukar bilden bli så mycket bättre. Jag lär er alla användbara tricks och lite till. 

Blommor och landskap i vått-i-vått-teknik. Jag guidar er i vått-i-vått-tekniken genom att vi målar motiv som inte är exakta utan får bli lite som de blir. Vi upptäcker att vattnet både hjälper och stjälper och lär oss tekniker att styra  upp bilden och tukta vattnet. På denna kurs lär vi oss mycket om tajming och dosering. Hur mycket vatten ska jag ha i penseln? När kan jag börja måla? När ska jag sluta? 

Snö och vinterlandskap En populär vinterkurs som många efterfrågar.Vinterns färger är sparsamma eftersom det intensiva sommarljuset är frånvarande. I stället möter vi de dova, suggestiva färgerna som skapar stämning, ljus och skugga. Vintermotiven ger oss en helt annan färgskala som vi kommer att arbeta med denna helg.

Människor & Perspektiv i bildenDet är viktigt att ha ett hum om perspektivreglerna för att bilden ska ”se rätt ut”. Jag presenterar perspektiv på ett lättsamt och enkelt sätt – det finns många små tricks att ta till så det är inte så svårt som man tror. Det blir människor i olika miljöer och vi provar på både luftperspektiv och värdeperspektiv. Ni kommer att få ett nytt seende på hur ni ska planera era bilder och det är alltid roligt att kunna måla in någon människa ibland.

NYBÖRJARHELGKURS med alla tips och trix man behöver för att komma igång. Det blir massor av roliga övningar och jag lovar er att ni kommer att gå hem med en bunt akvareller under armen som ni aldrig trott ni hade kunnat måla. Ta gärna en titt på mina utvärderingar så kan ni läsa vad tidigare kursdeltagare skrivit.

Abstrakt måleri – Förenkla dina bilder Många av oss fascineras av dem som kan plocka bort detaljer i bilden och rensa ut onödig information. Man vill ha sin bild ren och enkel och inte sitta och pilla med varje grässtrå. Jag ger er tips på hur man kan få bilden mer intressant och talande genom att rensa upp i bildinformationen. Vi informerar ofta betraktaren mer än vi behöver. Kan man lämna lite åt betraktaren att fylla i så blir de mer intresserade av bilden. Hjärnan lägger till det vi utelämnat i bilderna och gör dem spännande att utforska. Abstrakt måleri lämnar vägen öppen för tolkningar!

  Landskapsmåleri –På denna kurs lär ni er hur man planerar en landskapsakvarell med tonvikt på komposition, ljus och färgval. Det blir en del tips om vilka färger och färgblandningar  som man kan använda sig av i olika typer av landskap och olika årstider. Vi målar några olika typer av landskap, berg/fjäll, havslandskap, sjöar, skogs- och åkerlandskap. Denna kurs ger dig nycklar till sommarens utemåleri.  

Spännande färgblandningar–  När vi blandar olika pigment får vi oftast ett ganska unikt uttryck på papperet. Ingen annan får exakt samma resultat eftersom vi alla doserar färg och vatten olika. Jag ger er användbara tips på färgkombinationer som vi testar och utvärderar tillsammans. På denna kurs får ni många spännande tips!

Lär dig måla vatten På denna helgkurs får ni öva er på olika typer av vatten och hur man får fram den rätta ”vattenkänslan”. Vi målar vatten i olika väder och årstider. Att kunna måla vatten är roligt och många blir förvånade att man med så enkla medel kan måla ett ”levande” vatten.

Läs gärna mina utvärderingar så kan ni se vad andra kursdeltagare tyckt om helgkurserna!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Alla som vill komma på inspirerande målardagar i sommar - kontakta mig för mer information. 

En bild från Stockholmsveckan i maj 2020 då vi målade på Skansen

Upplägg: Akvarellkurs - helg

Kursupplägg  - Helgkurser i höst 2021

 

Lördag kl. 11-16

Jag presenterar helgens program och demonstrerar dagens övningar genom att själv snabbt måla upp motiven så ni inte bara HÖR utan även SER hur man kan göra.

Ta en titt på utvärderingarna på min hemsida akvarellkurs.se så kan ni se hur lärorikt och inspirerande kursdeltagarna tycker det är att se kursledaren måla upp motiven för att man ska kunna iaktta hur man doserar vattnet och få en inblick i hur viktigt det är med tajming! 

Ni kommer att måla under handledning hela helgen med avbrott för lunch som ni tar med eller köper i närheten. Kaffe och kaka (ingår).

Söndag kl. 11 -16

Söndagens akvarellövningar introduceras på samma sätt som under lördagen och sedan jobbar vi på med avbrott för lunch o fika. Vi avslutar båda dagarna med en kort gemensam utvärdering där alla får vara med och tycka och kommentera alla alster som producerats under dagarna. Man får mycket värdefull input och många nya infallsvinklar som man tar med sig till nästa gång man plockar fram akvarellpenslarna. 

Jag ger råd och coachar er individuellt under hela helgen och delar ut massor av roliga olika pusselbitar som man har stor användning av i sitt fortsatta måleri. 

Vi brukar hinna med 10 olika övningar på en helg så man får en mängd roliga och användbara trix och tips med sig hem!

Sist men inte minst; Det är bara att fråga om ni undrar över något under arbetats gång.

BESKRIVNING HELGKURSER 

NYBÖRJAR-HELGKURS - DU LÄR DIG MÅLA AKVARELL på en helg - Massor av trix och tips! 

TEMA-helgkurser - olika teman (se ovan)

STOCKHOLMSKURSEN

Vi målar vackra motiv i Stockholm, utomhus om vädret tillåter annars i min ateljé på Surbrunnsgatan. i förstås när vi börjar bli hungriga. Vi målar ute om vädret tillåter annars är vi i min ateljé på Surbrunnsgatan. Ställen vi väljer vid utemåleri; Skeppsholmen, Bergianska Trädgården, Skansen och Rosendal. Underbara platser att sitta och måla på! Hör av er ang. aktuella datum för denna kurs.

Välkomna!

hälsar Marianne Chayet

 

Kostnader

En utemålardag kostar 1000:- inkl moms.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om ENDAGSKURSER i akvarellmåleri i Stockholm.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 52 recensioner.

Barbro
Har aldrig målat akvarell, men den här kursen var helt underbart inspirerande! Marianne är fullkomligt prestigelös och delar med sig på ett otroligt fint sätt!
Monika Mårtensson
Marianne Chayet - gör allt rätt! Akvarell för alla - vi lär oss valla Massor av tips - och vips Vi fyller vatten i koppen - och målar med hela kroppen! Vi gör bl a tulpaner - stort och smått Och däremellan fikar vi gott!
Sten
Marianne är en fantastisk lärare. Entusiasmerande och generös. Delar frikostigt med sig av sitt stora kunnande. Jag fick med mig många bra tips som helt klart förbättrat mitt målande. Rekommenderas varmt!

Marianne Chayet

dd3

Marianne erbjuder ett stort urval av akvarellkurser! Här kan du få information om samtliga kurser. Nya kurser startas då minst fem personer som vill gå samtidigt finns. Du kan när som helst fylla i och skicka en intresseanmälan till den...


Läs mer och visa alla kurser med Marianne Chayet

Kontaktuppgifter till Marianne Chayet

Marianne Chayet

Surbrunnsgatan 8A
11421 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 52 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 119 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om ENDAGSKURSER i akvarellmåleri i Stockholm, fyll i följande uppgifter:

Tillåtande pedagogik på Marianne...
Marianne Chayet

Catharina Lindahl blev medlockad på en akvarellkurs hos Marianne Chayet och blev fast. Hon tycker att Mariannes är en fantastisk pedagog.

Läs mer