Akvarellkurser - Lofoten

Marianne Chayet, i Lofoten
Längd
1 vecka
Pris
7 500 SEK
Nästa kurstillfälle
6 juli, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 vecka
Pris
7 500 SEK
Nästa kurstillfälle
6 juli, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 7 500 SEK / person

Kursbeskrivning

LOFOTEN 2024

Dessa två veckor kommer jag att ha akvarellkurser i Lofoten sommaren 2024 (se nedan). Jag har haft akvarellkurser i Lofoten under 14 års tid och längtar alltid tillbaka. Naturen är magisk där uppe - överallt! Vänta inte för länge med att anmäla er då det var många som inte kom med i år (2023) eftersom de var för sena med att anmäla sig.

Två kursveckor inbokade 2024:

 6 - 13 juli

20 - 27  juli

Under kurserna som hålls i Lofoten använder vi oss av naturen som formgivare. Vi målar i huvudsak landskapsmotiv. Vid varje kurstillfälle går Marianne grundligt igenom dagens uppgift. Ni kan även ställa frågor under tiden om något är oklart. Sedan är det bara att sätta igång med liv och lust!

Ni får individuell handledning under hela arbetspasset och kursdagen avslutas alltid med en gemensam genomgång och utvärdering av dagens arbete. Detta brukar uppskattas mycket av alla deltagare då man har en chans att få synpunkter på sina alster av både Marianne och de andra deltagarna. Vi tittar även på bildkomposition och hur vi kan beskära bilden för att få fram det där lilla extra.

Marianne Chayet har fortlöpande tekniska genomgångar av olika slag; vilka papper man uppnår bästa resultat på, hur vattnet beter sig, vilka färger och färgkombinationer som kan vara intressanta, olika tips och tricks etc.

Lofoten, Norge
Vi kommer att måla i den magiska naturen på Lofoten. Jag har hyrt in oss på legendariska Kunstnerhuset i Svolver där vi kommer att ha 2 stora fina ateljéer att måla i om vädret skulle stöka till det någon dag. Vi kommer förmodligen att vistas i dessa fantastiska ateljéer både kvällar och nätter! Så brukar det bli....

Välkomna att höra av er!

Lofoten utsikt

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

6 juli, 2024

  • Kurs
  • Lofoten

20 juli, 2024

  • Kurs
  • Lofoten

Olika nivåer

Akvarellkurserna med Marianne Chayet vänder sig både till dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av akvarellmåleri och till dig som vill få en ny infallsvinkel på ditt eget sätt att arbeta eller helt enkelt ta del av ett annorlunda arbetssätt. Det är lätt att fastna i en egen stil och ibland behöver man ge sig på något nytt. En kurs i akvarellmåleri kan säkert ge dig lite nya tips och idéer.

Marianne Chayet

Marianne Chayet arbetar både som kursledare och friståendeMarianne Chayet

konstnär och har deltagit i ett flertal utställningar,

många av dem jurybedömda, där hon vunnit priser och fått stipendier.

Hennes verk finns representerade både i Sverige och ett stort antal andra länder.

Boende

Pris för boende tillkommer.

Målgrupp

Den här målarkursen vänder sig till alla som vill kombinera en semestervecka med sitt målarintresse. Ni kommer att få en oförglömlig naturupplevelse.

Vi tar oss runt till platser dit turisterna inte hittar och plockar upp vår målarutrustning. Man har svårt att förstå att det kan vara så otroligt vackert överallt vi beger oss. Ta med kameran!

Målarlandskap

Målet med kurserna är att ge er kursdeltagarna en bra grund att stå på inför ert framtida måleri så att ni ska kunna utveckla er personliga talang utan att fastna i en färdig form. Mina kurser kommer också att ge er ökad kunskap om akvarellmåleriets olika tekniker och mysterier samt att ge dig verktygen att kunna ta tillvara de fantastiska möjligheter som akvarelltekniken har att erbjuda. Att få chansen att måla utomhus under handledning i denna sagolikt vackra natur kommer att ge dig massor av inspiration för ditt fortsatta måleri!!

Kostnader

Lofoten, Norge 7.500:- (enbart kurs)

Boendet på Kunstnerhuset är subventionerat för oss konstnärer och kan jämföras med att bo på ett bättre vandrarhem. 

Bokar man sin resa i tid kan man hitta flyg ToR till Kiruna, Bodø eller Tromsø till väldigt låga priser.

Några av mina akvareller från Lofoten

Akvarellmålning

Akvarellmålning

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarellkurser - Lofoten och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lena Eriksson
29 jul 2023
Kurs Lofoten 2023

På. väg hemåt efter en underbar målarvecka på Lofoten! Förutom det sagolika landskapet och den bästa målargruppen så har jag haft en av de bästa akvarell-lärarna! Jag har gått m...

Visa hela
5/5
Kursdeltagare
07 okt 2022

Jag har deltagit i Mariannes kurser både under veckoslut och hela veckor. Marianne är helt suverän på att visa tips och metoder i stort och smått. Hon är en lysande pedagog, som...

Visa hela
5/5
Kursdeltagare
07 okt 2022

Deltog en vecka i underbara Lofoten 2022 under Mariannes briljanta ledning. Marianne är en mycket erfaren akvarellist och konstnär, och tog oss med till fantastiska målarplatser...

Visa hela
Marianne Chayet
Surbrunnsgatan 8A
11421 Stockholm

Marianne Chayet – akvarellpedagog och konstnär Alla kan måla trots att de flesta inte tror det! Jag arbetar efter ett unikt koncept där alla kan delta, oberoende av tidigare erfarenheter, d.v.s. även du som ”inte kunde” måla i skolan! Mina...

Läs mer och visa alla kurser med Marianne Chayet

Highlights