Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Akvarellkurser - Lofoten

Marianne Chayet
Kursinformation
Lofoten
1 vecka
5 900 - 6 900 SEK

Kursbeskrivning

Båda mina akvarellkurser i Lofoten 2020 har jag med sorg i hjärtat tvingats ställa in pga coronaviruset. Jag har redan bokat två juliveckor 2021 så vi får hoppas att det ska gå att resa dit och måla då i stället.

Jag låter 2020 års information ligga kvar på denna sida så ni kan läsa om hur en kursvcka kommer att se ut nästa sommar i juli.

Två kursveckor:

6 - 13 juli (månd-månd)

15 - 22 juli (onsd-onsd)

lofotenAkvarellkurserna med Marianne Chayet vänder sig både till dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av akvarellmåleri och till dig som vill få en ny infallsvinkel på ditt eget sätt att arbeta eller helt enkelt ta del av ett annorlunda arbetssätt. Det är lätt att fastna i en egen stil och ibland behöver man ge sig på något nytt. En kurs i akvarellmåleri kan säkert ge dig lite nya tips och idéer.

Under kurserna som hålls i Lofoten använder vi oss av naturen som formgivare. Vi målar i huvudsak landskapsmotiv. Vid varje kurstillfälle går Marianne grundligt igenom dagens uppgift. Ni kan även ställa frågor under tiden om något är oklart. Sedan är det bara att sätta igång med liv och lust!

Ni får individuell handledning under hela arbetspasset och kursdagen avslutas alltid med en gemensam genomgång och utvärdering av dagens arbete. Detta brukar uppskattas mycket av alla deltagare då man har en chans att få synpunkter på sina alster av både Marianne och de andra deltagarna. Vi tittar även på bildkomposition och hur vi kan beskära bilden för att få fram det där lilla extra.

Marianne Chayet har fortlöpande tekniska genomgångar av olika slag; vilka papper man uppnår bästa resultat på, hur vattnet beter sig, vilka färger och färgkombinationer som kan vara intressanta, olika tips och tricks etc.

Lofoten, Norge
Vi kommer att måla i den magiska naturen på Lofoten. Jag har hyrt in oss på legendariska Kunstnerhuset i Svolver där vi kommer att ha 2 stora fina ateljéer att måla i om vädret skulle stöka till det någon dag. Vi kommer förmodligen att vistas i dessa fantastiska ateljéer både kvällar och nätter! Så brukar det bli....

Välkomna att höra ev er!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här målarkursen vänder sig till alla som vill kombinera en semestervecka med sitt målarintresse. Ni kommer att få en oförglömlig naturupplevelse.

Vi tar oss runt till platser dit turisterna inte hittar och plockar upp vår målarutrustning. Man har svårt att förstå att det kan vara så otroligt vackert överallt vi beger oss. Ta med kameran!

Målet med kurserna är att ge er kursdeltagarna en bra grund att stå på inför ert framtida måleri så att ni ska kunna utveckla er personliga talang utan att fastna i en färdig form. Mina kurser kommer också att ge er ökad kunskap om akvarellmåleriets olika tekniker och mysterier samt att ge dig verktygen att kunna ta tillvara de fantastiska möjligheter som akvarelltekniken har att erbjuda. Att få chansen att måla utomhus under handledning i denna sagolikt vackra natur kommer att ge dig massor av inspiration för ditt fortsatta måleri!!

Målarglädje i sagolik natur.

Kostnader

Lofoten, Norge 6.500:- (enbart kurs)

Boendet på Kunstnerhuset är subventionerat för oss konstnärer och kan jämföras med att bo på vandrarhem. 

Bokar man sin resa i tid kan man hitta flyg ToR till Kiruna, Bodø eller Tromsø till väldigt låga priser.

Midnattssol över bergstopparna

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarellkurser - Lofoten .

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Karin Olaison Eriksson
(5)
Marianne är en vitaliserande och charmerande person som orkestrerar sina deltagare till en underbar konsert.
Agneta
(5)
I mitten av juli 2014 deltog jag i en akvarellkurs på Lofoten. Kursen leddes av fantastiskt kunniga, trevliga, pedagogiska och musikaliska Marianne Chayet! Vi hade en helt underbar vecka i ett helt underskönt landskap.Motiven skiftade eftersom vi målade utomhus, i värmebölja, på olika ställen. När vädret tillät (regnade) målade vi i ateljerna. Ä...
Visa hela
Gunilla
(5)
Jag var med på en fantastikt bra akvarellkurs på Lofoten i juli 2013. Marianne är en mycket pedagogisk och inspirerande lärare som kan leda varje person på dess egen nivå. Det var väldigt trevlig stämning bland deltagarna och lokalerna var fina, speciellt de båda ateljeerna med stora fönster och härlig utsikt. Vi hade dessutom lyckan att ha fin...
Visa hela

Marianne Chayet

dd3

Marianne erbjuder ett stort urval av akvarellkurser! Här kan du få information om samtliga kurser. Nya kurser startas då minst fem personer som vill gå samtidigt finns. Du kan när som helst fylla i och skicka en intresseanmälan till den...


Läs mer och visa alla kurser med Marianne Chayet

Kontaktuppgifter till Marianne Chayet

Marianne Chayet

Surbrunnsgatan 8A
11421 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 117 recensioner.
Läs recensioner
Tillåtande pedagogik på Marianne...
Marianne Chayet

Catharina Lindahl blev medlockad på en akvarellkurs hos Marianne Chayet och blev fast. Hon tycker att Mariannes är en fantastisk pedagog.

Läs mer

Liknande kurser