HELGKURSER i akvarellmåleri - Stockholm

Marianne Chayet, i Stockholm
Längd
2 dagar
Pris
3 700 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
3 700 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 3 700 SEK / person

Kursbeskrivning

HELGKURSER  2024

Jag har nu glädjen att meddela att jag hyrt en helt underbar konferenslokal  mitt i Stockholm där jag kommer att återuppta helgkurserna igen efter sommarsäsongen med start i november  2024. 

En helgkurs ligger på 10 klocktimmar fördelade på lördag och söndag. Vi målar mellan kl 11 och 16 båda dagarna. Kurskostnad: 3700:-

Kursbeskrivning, datum och teman ser ni när ni scrollar ner (efter bilderna).

Helgkurser i akvarellmålning 2023 och tidigare kursdeltagares utvärderingar:

På helgkurserna går kursledaren Marianne Chayet igenom de grundläggande teknikerna, trix, tips och "fusk" m.m. för att man ska få sina akvareller så fina som möjligt. Marianne visar även hur man kan beskära bilderna för att få fram det allra bästa genom att visa med passepartout. Marianne lovar att deltagarna kommer att gå hem nöjda och stolta med en packe fina konstverk både på lördagen och söndagen!         

Akvarellmålning

Teman för helgkurserna hösten/vintern 2024

- Människor & Perspektiv i bilden  Det är viktigt att ha ett hum om perspektivreglerna för att bilden ska ”se rätt ut”. Jag presenterar perspektiv på ett lättsamt och enkelt sätt – det finns många små tricks att ta till så det är inte så svårt som man tror. Det blir människor i olika miljöer och vi provar på både luftperspektiv och värdeperspektiv. Ni kommer att få ett nytt seende på hur ni ska planera era bilder och det är alltid roligt att kunna måla in någon människa ibland.

- Abstrakt måleri - Förenkla dina bilder  Många av oss fascineras av dem som kan plocka bort detaljer i bilden och rensa ut onödig information. Man vill ha sin bild ren och enkel och inte sitta och pilla med varje grässtrå. Jag ger er tips på hur man kan få bilden mer intressant och talande genom att rensa upp i bildinformationen. Vi informerar ofta betraktaren mer än vi behöver. Kan man lämna lite åt betraktaren att fylla i så blir de mer intresserade av bilden. Hjärnan lägger till det vi utelämnat i bilderna och gör dem spännande att utforska. Abstrakt måleri lämnar vägen öppen för tolkningar! 

 -  NYBÖRJARHELGKURSER - med alla tips och trix man behöver för att komma igång. Det blir massor av roliga övningar och jag lovar er att ni kommer att gå hem med en bunt akvareller under armen som ni aldrig trott ni hade kunnat måla. Ta gärna en titt på mina utvärderingar så kan ni läsa vad tidigare kursdeltagare skrivit. 

- Snö och vinterlandskap  En populär vinterkurs som många efterfrågar. Vinterns färger är sparsamma eftersom det intensiva sommarljuset är frånvarande. I stället möter vi de dova, suggestiva färgerna som skapar stämning, ljus och skugga. Vintermotiven ger oss en helt annan färgskala som vi kommer att arbeta med denna helg.  

Helgkurserna är mycket populära så vänta inte för länge med er anmälan när datumen lagts ut. Platserna går snabbt åt.   

Läs gärna mina utvärderingar nedan så kan ni se vad andra kursdeltagare tyckt om helgkurserna!

Marianne Chayet – Toppenlärare!
 Har deltagit i två terminers kurs hos Marianne Chayet. Jag har tidigare målat för olika konstnärer i ca 18 år, men Marianne är utan tvekan den absolut bästa lärare jag haft. Hon är pedagogisk, positiv och mycket kunnig!
Ann Johansson

Tack, Marianne!
 Jag har under årens lopp följt 6 -7 akvarellkurser både i Sverige och utomlands. Under de 6 första målarpass jag följt med Marianne Chayet har jag lärt mig mer om akvarellteknik än sammanlagt under alla mina tidigare akvarellkurser. För första gången i mitt liv har jag mellan kurstillfällena med stor glädje och självklarhet målat akvareller på egen hand på hemmaplan. Och vilka resultat! Det har skett ett genombrott! Tack Marianne!
Margareta Pettersson (f.d lärare, managementkonsult, EU-direktör)

Toppen! Så pedagogiskt!!! 
Jag har nu gått två terminer hos Marianne Chayet – jag var en ren nybörjare. Det har varit en riktig kick. Marianne säger – ”jag lär ut min teknik” – och det gör hon verkligen! När jag går hem efter ett pass så kan jag måla – bra eller dåligt – det är fråga om tycke och smak. Jag har lärt mig måla himmel och hav, träd, stenar, vatten – ja allt vad som behövs för att få till ett landskap etc.
Marianne är en av de mest pedagogiska lärare jag haft i akvarellmålning. Jag har gått hos flera. Jag kan verkligen rekommendera dessa kurser för de har varit toppen för mig och mina kursare också om jag tolkar de välljud jag hört runt omkring mig.
Bo Liljedahl

Warmly recommended
! Marianne Chayet is a fantastic teacher with tremendous charisma and postitive attitude to her work. She gives attention to each student by highlighting their strengths, encouraging to work on their weaknesses and praises them for their work! Very clever teaching method that must be experienced. I am glad to have experienced a weekend course and will now continue to paint by taking a weekly course with Marianne . I recommend her warmly!

Komma igång igen! 
Fortsättningskursen var ett bra sätt att komma igång igen med målandet. Jag fick energi och målarlust. Du var närvarande, tydlig med upplägget på vad vi skulle göra, när det skulle vara genomgång, målning, pauser. Bra med många exempelmålningar på alla trix du lär ut – på att få till djup i bilderna, få vattnet att skimra och hitta känslan i bilden. Att du visar hur man kan beskära med passpartout är stärkande. Topp!
Maria Gustavson 


En energikick utan dess like! 
Var på en akvarellkurs hos Marianne i helgen och fast jag inte målat eller hållit i en pensel på många år så gick jag därifrån med en packe alster som till min egen förvåning var helt OK.
Nu berodde detta nog inte på att jag är så värst bra på att måla utan snarare på att Marianne var en fantastisk pedagog samtidigt som hon är en otroligt driven och kunnig konstnär som fick oss alla att känna att vi kan! Det är bara att komma igång.
Jag är såååå glad att jag valde att gå kurs hos Marianne, i hennes mysiga ateljé istället för en kurs i en ofta oinspirerande och ful lokal. Stort TACK Marianne du var så inspirerande och uppmuntrande. Ska genast anmäla mig till fortsättningskurs.
Maria Johansson


Vilken fantastisk helgkurs!!!
Två dagar svischade förbi och inspirationen flödar. Marianne är en fantastisk inspiratör och pedagog. På ett varmt och klokt sätt lyfter hon fram det positiva i allas bilder. Hon får mig att känna att jag kan. Hon är också generös med att dela med sig av sina olika knep och tekniker som gör akvarellmålandet till en ännu större glädje.
Jag hade två fantastiskt roliga dagar och är nu så inspirerad att jag bara vill hålla i penseln, hela tiden.
Vi kommer absolut att ses igen Marianne! Du har fått mig att hitta den perfekta avkopplingen i mitt tämligen stressiga liv! Jag är en ny människa!
Maria Biltz

Superbra akvarellkurs hos Marianne Chayet
.Aldrig har en helg gått så fort – fullt upp hela tiden. Jätteroligt!
 Trodde inte jag skulle få lära mig så mycket på bara två dagar.
 Trevligt upplägg och man blev sugen på att fortsätta måla mer.
Linnea Södermark

Varma rekommendationer
. Marianne är en fantastisk pedagog!!!! 
Jag tillhörde skaran som tror att man inte kan måla. Marianne har bevisat att jag hade fel. Nu längtar jag hem från jobbet varje dag så jag kan sätta mig och måla.
Att gå kurs hos Marianne är som att få följa med en trollkonstnär bakom scenen. En helgkurs är fullproppad med tips och trix och ALLA som var på min kurs lyckades!!! En fantastisk sammanhållning på en kurs med ett fantastiskt innehåll! Jag ser fram emot fortsättningskursen!
Ann-Louise


Tack för en toppenkurs!
Fick den har helgkursen i present. Rekommenderar verkligen detta till andra i stället för saker man inte behöver. Marianne är en mycket duktig o inspirerande lärare. Man blir GLAD av att måla hos henne. Tack Marianne för en toppenkurs!
Ulrica Mannerblad

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 november, 2024

  • Kurs
  • Stockholm
  • Sista ansökan: 2024-11-23

Tag med:

MATERIAL ATT TA MED PÅ HELGKURSERNA (se bild + text):

Material

Akvarellåda – gärna den ryska lådan med 24 helkoppar som är både billig och bra. Du kan hyra en akvarellåda av mig för 50:- om du vill prova.

Lösa akvarellpapper eller block. Helst ett papper av bra kvalité (Saunders Waterford, Arches)

Jag säljer papper buntvis om ni vill köpa av mig (till inköpspris)

Penslar ni gillar att måla med, gärna av olika slag. Jag har några att låna ut.

En skiva, gärna en kapaskiva, att teipa upp papperet på (Finns i konstaffärer, t.ex. IB Wahlströms eller Kreatima i Sthlm)

En rulle pappersteip – finns i trepack på Clas Ohlsson (vanlig målarteip – inte sådan du väter själv)

Två pytsar att ha vatten i (lite större yoghursburkar eller dyl)

Några urtvättade bomullstrasor av gamla lakan t.ex. eller tåligt hushållspapper

Plast till borden, vaxduk eller en uppklippt sopsäck av kraftig plast.

Två natursvampar

Bomull

Sax

En liten duschflaska,

Pennor och sudd, även akvarellpennor om ni har

Kladdpapper

Lunchmacka kan i vissa fall köpas på plats eller så tar du med egen lunch.

Marianne Chayet

Marianne Chayet arbetar både som kursledare och friståendeMarianne Chayet

konstnär och har deltagit i ett flertal utställningar,

många av dem jurybedömda, där hon vunnit priser och fått stipendier.

Hennes verk finns representerade både i Sverige och ett stort antal andra länder.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av HELGKURSER i akvarellmåleri - Stockholm och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
5/5
Gunilla Carlsson-Kendall
07 okt 2022

Att måla människor och få till perspektiv i bilden är riktigt svårt. De här kursdagarna tog jag stora kliv framåt och tror jag förstått hur man ska tänka. Marianne är en väldigt...

Visa hela
5/5
Agneta
07 okt 2022

Tack för en mycket bra kurs, det var så roligt att kunna gå på en av dina kurser som jag hört så mycket gott om. Jag återkommer mer en gärna till en annan kurs med dig. Jag var...

Visa hela
5/5
Pia Grahl
07 okt 2022

Tack Marianne för dina otroligt inspirerande och pedagogiska kurser. Som nybörjare inom måleriet har jag redan efter två helgkurser lärt mig så mycket och ser så fram emot somm...

Visa hela
Marianne Chayet
Surbrunnsgatan 8A
11421 Stockholm

Marianne Chayet – akvarellpedagog och konstnär Alla kan måla trots att de flesta inte tror det! Jag arbetar efter ett unikt koncept där alla kan delta, oberoende av tidigare erfarenheter, d.v.s. även du som ”inte kunde” måla i skolan! Mina...

Läs mer och visa alla kurser med Marianne Chayet

Highlights