Illustrationskurs

Lär dig kommunicera genom bilder

Vill du lära dig visuellt berättande och att förmedla budskap genom bilder? Utveckla dina kunskaper i illustration, teckning och lär dig om bildkommunikation och arbetsprocesser med en illustrationskurs. Hitta din kurs i illustration här.
Visar 1-20 av 57 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 57 träffar

Kurs i illustration på kurser.se

Att illustrera

Att illustrera handlar om visuellt berättande, alltså att kommunicera budskap med bilder. Att gå en kurs i illustration kan hjälpa dig öva upp din kreativitet och ditt sätt att arbeta med illustration och text. Med en kurs i illustration lär du dig kommunikationsteorier och tekniker för illustration.

Grafisk illustration

En kurs i grafisk illustration rymmer ofta områden som traditionella illustrationstekniker som sedan behandlas digitalt, färglära, typografi och digital bearbetning. Inom grafisk illustration lär du dig även de rätta programmen och verktygen för att utveckla dina tekniker.

Grundläggande innan grafisk illustration

Känner du att du vill börja med grunderna i illustration? Då kan en kurs i skissteknik eller teckning vara något för dig. Att skissa är oftast början eller själva grunden till det som sedan illustreras. Det är idag vanligt att kombinera skissteknik och digital grafik genom att skissa sina illustrationer på papper för att sedan scanna in och omarbeta dem i datorn.  

Jämför kurser