Inga recensioner än

Engelska B1 -konversation och kommunikation

Längd
16 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Engelska konversationskurs är lämplig för dig som förstår engelska och vill bli säkrare när du kommunicerar på engelska. Genom enkla, styrda diskussioner i trygg miljö övar du upp din förmåga att uttrycka dig.

Kursen vänder sig till dig som redan har goda grunder men som vill fortsätta att hålla dina engelskkunskaper aktuella och levande. Vi tränar upp säkerheten genom att konversera på "enbart" engelska.

Målet är att utveckla det engelska språket, det öppnar dörrar och gör att du lättare kan tex tala och mer obehindrat delta i en konversation med människor med andra nationaliteter. Kursledaren har ett coachande och uppmuntrade arbetssätt. 

Ämnena anpassas efter gruppens intressen. Vi kan komma tala om ämnens som passar gruppen: tex att jämföra svenska och engelska arbetsmiljöer, aktuella nyhets -och samhällsfrågor, hållbarhet, odling, matlagning från olika länder, filmer och litteratur. 

Innehåll
En kurs för dig som kommit i kontakt med språket tidigare och befinner sig på B1 nivå men vill komma vidare i din förmåga att kommunicera. På kursen får du bredda dina kunskaper inom vardagsspråk, uttal och ordförråd genom olika praktiska övningar. Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till dig och gruppens kunskapsnivå och intresseområden.

Upplägg
Kursen går en gånger i veckan i 8 veckor, samma dagar på dagtid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x 45 minuter per kurstillfälle. 

Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Förkunskaper
För att delta i kursen bör du ha tidigare erfarenheter av språket. Detta innebär att du har läst engelska på nivå B1 eller har motsvarande förkunskaper. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest: Vilken språkkurs ska jag välja? | Medborgarskolan

Kursledare
Kursledaren, Claudia French, har bott i Uppsala i 10 år och har varit lärare i engelska som andraspråk i 20 år. Hon kommer ursprungligen från England och kan hjälpa deltagarna att förbättra sin engelska i tal och skrift och förklara de subtila skillnaderna mellan amerikansk och brittisk engelska till ex. Hon har tidigare arbetat på den engelska institutionen vid Uppsala universitet och har erfarenhet av att undervisa i professionell, akademisk, teknisk och allmän engelska.

Claudia har undervisat i engelska på alla nivåer och med människor med många olika bakgrunder, från flyktingar från länder utanför EU, läkare från Spanien, Frankrike och Latinamerika till svenska chefer och ombudsmän. Hon arbetar också som frilansöversättare, korrekturläsare och copy writer. På sin fritid gillar Claudia att vara ute i naturen med barnen och att göra fermenterad mat & dryck.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursledaren arbetar med eget material så ingen kurslitteratur behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om det är för få anmälda.  Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
I våra lokaler finns både kylskåp och micro, så det går bra att ta med egen mat om så önskas. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret här på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 010-15 75 200.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 oktober, 2023

  • Kurs
  • Uppsala

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Engelska B1 -konversation och kommunikation och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Bergsbrunnagatan 20
75323 UPPSALA

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights