Visa kurser.se som: Mobil

Teater - Meisnerteknik - fördjupning

Kulturama
Kursinformation
Stockholm
33 timmar
2019-09-17 18:00
2 300 SEK

Kursbeskrivning

Har du provat på Meisnerknik och vill fördjupa dina kunskaper? Förutom grundläggande övningar går vi vidare med att använda tekniken i arbetet med scenframställning.

 

Innehåll och Mål

För dig som har en del teatererfarenhet och vill utveckla ditt skådespeleri. Här får du testa hur Meisnertekniken fungerar för dig! 

Meisnertekniken utvecklades för skådespelare som vill hitta äkthet och närvaro i sin sceniska gestaltning. Tekniken grundades av Sanford Meisner (1905-1997) och växte fram som en av flera tolkningar av Stanislavskijs arbetssätt. I kursen arbetar vi med övningar som bland annat hjälper skådespelaren att kunna lita till och våga följa sina impulser, och kunna reagera instinktivt i situationen.

Upplägg. 

På terminskursen arbetar vi bland annat med den klassiska "repetition game", som syftar till att ge full uppmärksamhet till sin partner på golvet och svara instinktivt på den andres beteende utan att fastna i tankar och planering. Vi reagerar snarare än agerar, och gör snarare än känner, och finner med det en frihet och lätthet i spelet som ger utrymme för en naturlig och självklar utveckling av scenen. Det här är en praktisk metod som passar särskilt bra för dig som är för mycket i huvudet.

 

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har 1-3 terminers erfarenhet av teater eller motsvarande. Kursen lämpar sig t.ex. för aspirerande skådespelare eller dig som av andra orsaker vill utmanas och utvecklas med teatern som verktyg.

Kursledare

Michael kom i kontakt med meisnertekniken på riktigt när han studerade filmskådespeleri i Prag 2013-2014. Där hade de meisnerklasser flera gånger i veckan under ledning av den amerikanske skådespelaren Brian Caspe. Efter att både praktiserat och läst på om tekniken började Michael så småningom implementera övningar på fortsättningskurserna i teater på Kulturama och skapade med det sin egen relation till tekniken och dess möjligheter. Intresset för tekniken växte och sommaren 2017 reste Michael till New York för att fördjupa sin kunskaper på The Neighborhood Playhouse School of the Theatre - skolan där Sanford Meisner verkade och utvecklade tekniken för många år sedan. På skolan hade Michael klasser i meisner flera timmar dagligen under ledning av Ron Stetson, som själv var elev hos Sanford Meisner när det begav sig. Michael har fått en autentisk coachning i tekniken, men fortsätter inspireras i mötet med elever där formen till viss del kan anpassas till förutsättningarna.

Michael Hamory är utbildad i Prag vid Prague Film School, vid The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York, vid Calle Flygare Teaterskola och vid Stockholms Universitet. Michael undervisar barn, ungdom & vuxna på Kulturama, och är verksam som skådespelare och regissör. Du kan läsa mer om Michael på hans hemsida www.michaelhamory.se

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar du många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, spännande gästlärare, fördjupningskurser, och du har också möjlighet att söka till våra utbildningar på hel- eller deltid i teater för vuxna.

 

 

 

 

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teater - Meisnerteknik - fördjupning.

Kulturama

Kulturama

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Tel: 08-505 900 13(14)
www.kulturama.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teater - Meisnerteknik - fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner