Stadsfotografering/Street photography

Kulturama, i Vasastan
Längd
12 timmar
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
18 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
18 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig fånga den urbana miljön och det liv som finns omkring oss samtidigt som du tränar din förmåga att se bilder som du annars kanske missar.

Innehåll och mål

Du lär dig under kursen att se saker du aldrig tänkt på tidigare, att utnyttja det befintliga ljuset och hitta de intressanta vinklarna. Berätta för andra eller bara dig själv om den bild du har av din stad, eller de platser du besöker när du är ute och reser.

Upplägg

Teori varvas med praktiska övningar. Kursen inleds och avslutas inomhus, däremellan är vi ute och fotograferar i olika typer av stadsmiljö. Vi spenderar mestadels av tiden utomhus. Kursen kommer hållas på Medborgarskolan Hagagatan 23A.

Förkunskaper

För att få ut det mesta möjliga av kursen är det bra om du känner dig bekant med begrepp som slutartid, bländare, ISO och brännvidd.

Kursledare

Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket. Läs mer om Anna och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Tag med din digitala systemkamera till kursen. Materialkostnad kan tillkomma för eventuella bildutskrifter. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns flera olika kurser och utbildningar inom bla foto/film, teater, kommunikation, sång/musik och dans.

Bra att veta

Kursen kommer hållas lördag och söndag på Medborgarskolan Hagagatan 23A och  kommer startas respektive avslutas i teorisal. Det kommer vara en halvtimmes paus för lunch.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 maj, 2024

  • Kurs
  • Vasastan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Stadsfotografering/Street photography och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights