Spela i band - blues! 5 dagar vecka 26

Kulturama, i Hammarby Sjöstad
Längd
15 timmar
Pris
2 700 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
2 700 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela i band med andra? Då är det här intensivkursen för dig i sommar!

Det här är en kurs för dig som behärskar ditt instrument och vill utvecklas i att spela i band.

När du anmäler dig är det viktigt att du berättar vilket instrument du spelar, hur länge du hållit på, och om du har några särskilda genrepreferenser. Då ambitionen är att få ihop så jämna grupper som möjligt är vi tacksamma om du svarar så utförligt du kan. Vissa instrument, som gitarr, kan dröja längre att placera då det är ett populärt instrument med många utövare. När vi är klara med gruppindelningen kontaktar vi dig igen och bekräftar att ni kan starta. Om det är många som anmäler sig till just ditt instrument blir du placerad som reserv tills vidare.

Innehåll och mål

Fokus på den här intensivkursen ligger på musikaliskt samspel, att lära sig kommunicera med musik och att fördjupa sin repertoarkännedom inom bluesgenren. Repertoaren väljer vi tillsammans. 

Upplägg

Vi sätter samman grupper utifrån intresse, instrument och erfarenhet, men om ni redan är en grupp som vill spela tillsammans kan det också gå att ordna. Det här är en intensiv sommarkurs där du får möjlighet att spela tillsammans med andra. Vi varvar teori (bluesens framväxt, musikteori med blues i fokus) med att spela tillsammans. Du får omsätta de teoretiska inslagen i praktiskt spel och utvecklar och fördjupar ditt musicerande.

Det här är en intensiv sommarkurs måndag-fredag 24/6-28/6. Varje kurspass har en paus på 15 minuter.

Förkunskaper

Du bör känna dig bekväm med ditt instrument och ha spelat ett tag, hur länge som behövs beror bland annat på vilket instrument du spelar och vilken musikstil du är intresserad av.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med eget instrument (/trumstockar). Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, men du har stor möjlighet att påverka låtval med mera.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 juni, 2024

  • Kurs
  • Hammarby Sjöstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Spela i band - blues! 5 dagar vecka 26 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights