Inga recensioner än

Saxofon, nybörjare plus. ODENPLAN

Kulturama, i Vasastan
Längd
20 timmar
Pris
3 000 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
3 000 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Saxofonens ton kan vara glödande sensuell eller kall och kylig, men med en saxofon kan du också ”gråta” fram en melodi. Här är en kurs för dig som vill börja från början.

Innehåll och mål

Du får lära känna instrumentet genom gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter. Vi börjar med enkla melodier i olika genrer samt enkel improvisation. Vi går också igenom de grundläggande byggstenar som all musik bygger på. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan gångerna.

Förkunskaper

Minst en termin på nybörjarkurs eller motsvarande. Vi anpassar nivån efter gruppens behov och det är därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du prövat saxofon tidigare, och om du kan noter.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Vi kommer att utgå från spelboken ”Saxofonen och jag 1”,  samt annat material som komplement till boken. Spelboken ingår ej i kursavgiften. Du har med dig din egen saxofon. Du får mer information om kursmaterial i samband med kursstart.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vecka 44.

Ta med egen saxofon (vi spelar endast på altsaxofon, ej tenor).

Det går att hyra sax bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB på Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 https://jonasnaslundab.se eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala, http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning. Titta även på https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 september, 2023

  • Kurs
  • Vasastan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Saxofon, nybörjare plus. ODENPLAN och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights