Visa kurser.se som: Mobil

Vikten av vänskap

Fridhems Folkhögskola
Kursinformation
Svalöv
5 dagar
2019-07-15
Sista anmälan: Löpande tills kursen är full
5 100 SEK

Kursbeskrivning

tarka sociala relationer visar forskning vara den enskilt starkaste faktorn för ett långt och välmående fysiskt och psykiskt liv. På den här kursen får du verktyg att stärka din närvaro i samvaro med andra och utveckla färdigheter för att stärka relationer.  Genom guidade övningar får du stöd att steg för steg höja din förmåga till att vara närvarande i kontakt med dig själv och andra i gruppen. Övningar sker både 2&2, 4&4 och i helgrupp. 

Innehållet i kursen baserar sig på både psykologiska tekniker såsom FAP (Functional analytic perspective), Mindfulness, ACT, Self Compassion men även metoden kallad Circling.

Du som anmäler dig till den här kursen har en längtan till att fördjupa relationer och kontakt, en längtan till att våga utmana dig själv att vara mer öppen och sårbar, att vara mer medveten om hur du påverkar andra och hur andra påverkar dig, att skapa starkare och närmare relationer och att få verktyg att kunna ta vara på de relationer du redan har.  

Moment som ingår är bland annat:

Teori och forskning kring sociala relationer och vad som är viktigt för att stärka relationer

Närvaro i kroppen

Att lyssna närvarande

Finna likheter

Vänskapsatlas

Mindfulness 2&2 och i grupp

Jag i grupper

Wheel of consent

Circling

Praktisk info

Fridhems folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. Sedan år 2000 producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning.

Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi. För vissa kurser tillkommer materialkostnader, dessa specificeras i så fall i välkomstbrevet som skickas ut i april. Eftersom Fridhem är en internatskola prioriterar vi boende kursdeltagare vid antagning. Om du bor i närheten kan du bo hemma och då får du en rabatt på 1200 kr.

Inkvartering som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Om du vill garantera dig ett rum med dusch och toalett betalar du 500 kr extra (endast toalett 300 kr extra). Först till kvarn gäller. Vi har även tillgång till några dubbelrum om så önskas. Handdukar och lakan ingår.

Måltider varje dag serveras det frukost, förmiddagsfika, lunchbuffé med smårätter och sallader, efter-middagsfika och en vällagad middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att tillgå. Du kan dess-utom köpa plockmat i baren om kvällarna och ta dig en öl eller ett glas vin. Meddela redan vid ansökan om du har några matallergier.

Kursanmälan det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagningar. Anmäl dig via internet eller skicka ett brev till oss. Anmälan är bindande. Vid avbeställning senare än 14 dagar före kursen debiteras 1000 kr. Avbeställning måste alltid ske skriftligt.

Kontakt Om du har några frågor om våra kurser, tveka inte att ringa 0418-446000 eller mejla skolan.

Handledare:

Handledare ärDaniel Ek, Frida AnderssonochPär Flodin

Daniel är leg. psykolog, författare, yogalärare och thai yoga massör. Har tidigare hållit kursen "Kroppens psykologi" på Fridhem.

Frida är KBT-inriktad psykolog, musiker och social entreprenör. Har mångårig erfarenhet av att arbeta med grupper och projektledning.

Pär är hjärnforskare och har doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet.

Kostnader

5100 kr för kost och logi

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vikten av vänskap.

Fridhems Folkhögskola

Sommarkurser Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

PRAKTISKT Fridhems Folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. För tjugonde året i rad producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning. Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar...


Läs mer och visa alla kurser med Fridhems Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

Rönnebergsvägen 10, Box 123
268 22 Svalöv

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vikten av vänskap!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 30 recensioner.
Läs recensioner