Visa kurser.se som: Mobil

Helgkurs i vedugnsbakning

Föreningen Skeppsholmsgården
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
2021-12-10

Kursbeskrivning

Detta är inte bara kurs i bakning och surdegar. På fredagskvällen får ni börja med att lära er lite teoretisk kunskap om ved och eldning. I vår bagarstuga tänder ni sedan en brasa i stenugnen så att den blir förvärmd till den stora eldningen dagen efter. På kvällen går ni även igenom jästekniker, mjölsorter, brödhistoria, ugnstyper och allt annat ni behöver veta.

På lördagsmorgonen startar ni med att elda i ugnen innan det är dags för att sätta degarna. Ni går igenom bakredskap, får tips på traditionella beprövade matrecept och hur gräddningen går till. Ni får reda på hur man kontrollerar temperaturen på en ugn utan termometer och i vilken ordning det är bäst att baka. Sen bakas det bröd för hela slanten tills ugnen svalnat och det är dags att gå hem, ungefär vid 18-tiden. Du får med dig hem två goda bröd, recept och härliga minnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Upplägg

Fredag kl 18-21:
Vi samlas i Bagarstugan där vi tänder en mindre brasa i stenugnen. Därefter förbereder vi lördagens degar i Årboden. Vi pratar om ved, eldning, surdeg, kursupplägg och förväntningar. Det bjuds på kaffe/te och smörgås. Brödet är ett smakprov på det bröd vi ska baka på lördagen.

Lördag kl 9- ca 18:
Vi börjar dagen med att elda rejält i stenugnen. I Årboden fortsätter vi att arbeta med våra degar samt gå igenom dagens planering. Vi äter en gemensam lunch och fikapaus har vi på em (ingår i kursen). Efter lunchen gör vi i ordning stenugnen för bakning och någon gång mellan kl 17-18 är dom sista bröden färdig gräddade.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Helgkurs i vedugnsbakning.

Föreningen Skeppsholmsgården

Varför ska du gå en kurs just hos oss på Skeppsholmsgården?

Sedan början av 1970-talet har Skeppsholmsgården funnits på Skeppsholmen. Vi har tillgång till unika lokaler för kursverksamhet i en härlig miljö mitt i Stockholm. I vår smedja anordnar vi smideskurser, i snickeriet snickerikurser, i motorverkstan båtmotorkurser, i bagarstugan bakkurser och...


Läs mer och visa alla kurser med Föreningen Skeppsholmsgården

Kontaktuppgifter till Föreningen Skeppsholmsgården

Föreningen Skeppsholmsgården

Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Helgkurs i vedugnsbakning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 17 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Helgkurs i vedugnsbakning, fyll i följande uppgifter: