Visar 1-20 av 30 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 30 träffar
12

Choklad har många användningsområden

Som dessert – Med choklad som bas kan du skapa många smakrika desserter. Allt från tårtor till olika bakverk, eller varför inte chokladfondue? I ditt chokladverk kan du addera innehåll som skapar spännande smaker. Blanda i lite lakrits, pistage eller salt i chokladdesserten. Det går också att göra det lite enklare för sig själv och smälta eller göra choklad för att sedan doppa i jordgubbar och marshmallows.

I matlagning – Choklad har på senare tid smugit sig in mer och mer i matlagning. Chokladen har en intensiv smak och kan höja en maträtt och bjuda på något nytt. Ett tips är att testa ha choklad i grytor av olika slag. Det handlar inte om mängden, utan att satsa på en choklad av bra kvalité som tillsätts i din maträtt.

Dryckesvarianter – Av choklad gör vi också många drycker, en klassiker är varm choklad. Det finns också kombinationer av choklad i både te och kaffe. Det är heller inte helt ovanligt att choklad tillsätt i olika drinkar och avec.

Behandlingsmetod – Om du går på spa är det inte alls ovanligt att se olika typer av behandlingar med choklad. Det finns både massage, body scrub och andra kurer med choklad. Det doftar underbart, gör din hud len och stimulerar cellförnyelse. Doften av choklad stimulerar också endorfinproduktionen och kan förklara varför vi känner ett tillfälligt lyckorus när choklad är inblandat i en behandling eller när vi äter det.

Jämför kurser

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »