Diplomutbildning Konditor - grundutbildning VT24

Längd
80 timmar
Pris
21 995 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
80 timmar
Pris
21 995 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Diplomutbildning Konditor - grundutbildning VT24

Upptäck glädjen i att baka matbröd och sötsaker. Få en känsla för att jobba på konditori och bageri.

Innehåll

Utbildningen ger dig en utmärkt inblick i arbetet i ett bageri och i konditorvärlden. Utbildningen är öppen för alla intresserade.

Du lär dig baka från grunden med allt vad det innebär.

  • Egenskaper hos olika mjölsorter, jäsmetoder och livsmedelshygien
  • Bemästra olika baktekniker, matbröd; focaccia, grovt bröd och surdeg.
  • kaffebröd. mjuka kakor och eclair.
  • Vetebröd: Kardemumma/kanel knutar och semlor
  • Välkomponerade desserter, samt uppbyggnaden. crème brûlée
  • Choklad och praliner
  • Matbröd av olika sorter, foccia, grovt bröd och surdeg
  • Bakverk / Tårtor, anslag, prinsesstårta, maräng
  • Moussetårtor, olika typer av bottnar, anslag, maräng, pannacotta och prinsesstårta
  • Komponera eget bakverk, här får du möjlighet att praktisera de nya kunskaper du fått under utbildningen.

 

Inspiration och idéer skall väckas till liv. upptäck hur stimulerande det är att känna doften av nybakat. Behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje. Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri. (Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg

Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan självständigt i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas. Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.

*8 tillfällen inkl livsmedelshygienutbildning

*Datumförändring kan ske samt prisrevidering.

Schema

Plan 5 stora utbildningsköket

1, 2/9 08:30-16:30

2, 9/9 08:30-16:30

3, 16/9 08:30-16:30

4, 23/9 08:30-16:30

5, 30/9 08:30-16:30

6, 7/10 08:30-16:30

7, 12/10 08:30-16:30

8, 13/10 08:30-16:30

Förkunskaper

Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Material

Mapp som fylls med recept under utbildningens gång och råvarukostnad ingår i avgiften. Sluttid kan variera beroende på vad, som tillverkas.

Diplom

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Kursledare

Thomas Björk är en hängiven bagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på tv.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Om du är intresserad av ett förmånligt studielån, vänligen läs mer via denna länk: Human Finans

Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv "3 delbet" i meddelanderutan vid bokning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning Konditor - grundutbildning VT24 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.