Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
7 tillfällen
995 SEK

Kursbeskrivning

Utmana din kropp i modern dans! Kursen hålls i samarbete med Lunds dans- och musikalgymnasium.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursinnehåll

Uttryck dig i rörelse i den moderna dansen. Du utforskar kroppens möjligheter och arbetar med olika kombinationer av rörelser, arbetar med golvteknik och improvisation.

Gruppen är liten, mellan 8-15 deltagare.

Målgrupp

Du har antingen har du provat på modern dans tidigare eller så är du nybörjare och vill lära dig att rätt teknik från början. Kursen är från 16 år och uppåt, för såväl ungdomar som vuxna.

Din kursledare

Din kursledare har själv varit elev på den estetiska spetsutbildningen i dans på Lunds dans- och musikalgymnasium. Efter studenten har hon kompletterat sin dansutbildning med vidare dansstudier både i Sverige och utomlands. Med handledning från gymnasiets legitimerade danslärare har hon utvecklat kursplanen för att hjälpa dig uppnå dina dansdrömmar.

Var är kursen?

Kursen hålls i Lunds dans- och musikalgymnasiums lokaler på Magle Lilla Kyrkogata, bakom Lunds Stadsteater.

Anmälan

Ange namn och personnummer vid anmälan. Om deltagaren är minderårig ska du ange barnets namn och personnummer. Förälder ska läggas till som ”Annan betalare”.

Medverkande

Matilda Bjärum

Under denna kursen kommer du få del av ett flytande och flödande rörelsesätt med inspiration från den engelska och nederländska dansscenen.

Genom olika övningar kommer vi börja se hur du kan lära känna din kropp på nya sätt genom rörelse, samt guidning i lättare improvisationsövningar och dansmaterial. Lite smått och gott av det mesta, där förhoppningen är att du har fått ett smakprov och/eller fortsatt intresse för Contemporary genren.

Matilda är en dansartist med en stor passion för danskonsten med bakgrund i professionella dansstudier från Storbritannien och Nederländerna. Under föregående år dansade och bodde hon i Skottland och turnerade med Scottish Dance Theatre.

I Matildas undervisning prioriterar hon individens utveckling, där samhörighet och gemenskap är grundpelare. Med en gedigen erfarenhet och höga tekniska färdigheter leder hon deltagarna med lekfullhet, inspiration och passion. I snabba svep och intressegivande dansmaterial hoppas hon på att alla lämnar danssalen ny energi.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modern dans!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser