Kärlekens filosofi

Längd
15 timmar
Pris
1 750 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 750 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 oktober, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
  • Svenska
  • Sista ansökan: Du kan anmäla dig så länge det finns plats på kursen.

Målgrupp

Vad är kärlek? Vi går igenom och diskuterar ett urval teorier, varvat med skönlitterära texter, vilka ger de mest olika svar på denna snåriga fråga. Inga förkunskaper krävs, bara vilja och lust att reflektera och diskutera inom ett fält där tro och vetande ständigt beblandar sig med varandra.

Mål

Efter kursen ska du ha fått en vidgad kännedom om några av de många teorier som finns om den romantiska kärlekens komplexa natur. Kursens syfte är också att med utgångspunkt från dessa teorier, kombinerat med deltagarnas egna erfarenheter och tankar på området, bredda förståelsen genom att bl.a. läsa två svenska kärleksromaner - en äldre och en modern -, vilka vi sedan tolkar och diskuterar tillsammans. 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av filosofi, historia, litteratur och inte minst kärlek. Inga förkunskaper krävs. 

Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights