Sömnad - modedesign för åldrar 13-19 år

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
5 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
2 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
2 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Det här är en kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper i sömnad oavsett om du är nybörjare eller redan har sytt en del tidigare.

Utveckla din kunskap i design och sömnad under en vecka av att lära dig olika inspirerande sätt av att komma på din design, förstå hur man gör ett mönster av den idén och sedan grunderna i sömnad som behövs för att sy upp det. Alla delar i designprocessen går att avancera eller förenkla, nivån anpassas därför efter din kunskapsnivå. Du behöver alltså inte ha någon förkunskap. I denna kurs gör vi sömnad kul och inspirerande för alla! 

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra. Ta med dina idéer så förverkligar vi dem tillsammans!

Ledare

Amanda Wisselgren är en utbildad modedesigner med examen från Textilhögskolan i Borås. Hennes långvariga intresse för sömnad och skapande har fört henne in i modedesign. Tidigt i livet lärde hon sig att sy och skapa egna mönster, och genom åren har hon fördjupat sina kunskaper genom utbildningar och kurser i mönsterkonstruktion och skrädderi. Förutom sömnad har hon jobbat mycket med barn och ungdomar. För närvarande arbetar hon som frilansande kostymdesigner inom teater och dans. Hennes skapelser syns ibland även i magasin och på scenen.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Ta med tyg, sax, måttband, mönster, knappnålar och tråd till första tillfället.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 april, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights