Nyhet! Skulptur för nybörjare

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
7 tillfällen
Pris
2 140 SEK
Längd
7 tillfällen
Pris
2 140 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nyhet! Skulptur för nybörjare

Vill du studera skulptur från början? Utveckla ditt konstnärsskap genom att lära dig skulptur med enklare medel.

På denna kurs ligger fokus på gestaltning med enklare medel. I Sorans kurser läggs stort fokus på att utveckla öga och seendet. Undervisningen ges genom både gemensamma och individuella genomgångar där den konstnärliga processen får ta stor plats och styra det konstnärliga arbetet. Med skulpturala tekniker övar vi på att ge uttryck för känslor och upplevelser som uppstår i mötet med motivet.

Upplägg

Vi kommer att arbeta med metalltråd och modellera. Vi lär oss grunderna i anatomi för att få kunskap om proportioner och balans. Med utgångspunkt i klassisk skulptur och porträtt inspireras vi av mästare från konsthistorien med nyfikenhet och upptäckarlust. Stor vikt kommer att läggas vid fria tolkningar även om startpunkten är klassisk skulptur.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, kursen riktar sig alla dig som är intresserade av lära sig om skulpturalt arbete i enklare material. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Kursmaterial

Ta med skissblock och blyerts/kol. Ta gärna med en egen spetstång med rundad gripyta för att använda när vi arbetar med tråd. Metalltråd ingår i kursavgiften och ett fåtal tänger finns på plats.

Modellera finns att köpa på plats via swish. Ett halvt kilo (vilket är beräknad åtgång per person) kostar 125 kr. Modelleran vi använder (Pilens proffslera) är en oljebaserad lera som inte torkar och kan användas om och om igen.

Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

Video

Kursledare

Soran Karim har examen från konsthögskolan i Sulaymaniyah & Istanbul och sedan dess studerat bildhuggeri och haft flera separata utställningar runt om i Europa. Han tar inspiration från det organiska och beskriver sina verk som små berättelser som på olika sätt belyser människors situation. 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights