Nyhet! Fri konst från början

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
7 tillfällen
Pris
2 140 SEK
Längd
7 tillfällen
Pris
2 140 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nyhet! Fri konst från början

På denna kurs läggs fokus på fritt skapande från grunden för att träna upp samspelet mellan öga och hand. Vi börjar på ett lekfullt och utforskande sätt med grunderna i kollage.

Med hjälp av papper ger vi uttryck för det känslor och upplevelser som uppstår i stunden. När vi blivit varma i kläderna arbetar vi vidare med komposition, färg och utforskar olika material.

Upplägg

På denna kurs ligger fokus på fritt skapande från grunden. I början kommer vi att gemensamt jobba med tekniken kollage där lärandet ges på gruppnivå för att övergå till allt mer fritt individuellt arbete.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, kursen riktar sig alla dig som är intresserade konstnärligt arbete. Vi blandar gärna nybörjare med mer erfarna deltagare för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Till första tillfället, ta med papper av olika slag (tidningspapper, kartong, färgat papper) som du kan riva, klippa och testa med. En del pappersmaterial kommer att finnas på plats, men valfriheten blir större om deltagarna tar med lite extra.

Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

Kursledare

Soran Karim har examen från konsthögskolan i Sulaymaniyah & Istanbul och sedan dess studerat bildhuggeri och haft flera separata utställningar runt om i Europa. Han tar inspiration ifrån det organiska och beskriver sina verk som små berättelser som på olika sätt belyser människors situation.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights