Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Samtida modern dans - fortsättning

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
8 tillfällen
1 000 SEK

Info om Samtida modern dans - fortsättning

Samtida modern dans - fortsättning
En rolig och lärorik danskurs för deltagare som har en grundläggande kunskap i dans. Träffarna är utformade för dig som vill utveckla dina färdigheter, förbättra tekniken och utöka ditt dansvokabulär. Observera att kursen inte är för nybörjare.

Vi kommer att utforska genrens grundprinciper genom stilarna releaseteknik och golvteknik (floor work). Under kursen utvecklar deltagarna fysiska och danstekniska färdigheter samt en kroppsmedvetenhet som krävs för att kunna artikulera sig genom rörelse.

Tydliga rörelser som att snurra, hoppa, falla, spirala och springa lärs ut. Vi provar olika slags rörelsekvaliteter (tex. flödande/skarp/tung) och lär oss att dynamiskt kunna byta från en kvalitet till en annan. Genom att förstå hur vi kan utnyttja tyngdkraften och momentum gör vi det möjligt att förflytta oss effektivt. Vi använder andning för att generera kraft, nyanser, differentiering och tillåta större rörlighet och stabilitet. Vi låter bilder och sinnesintryck påverka oss och vi hittar sätt att skifta fokusen mellan uttryck och intryck. I golvteknik utvecklar vi färdigheter i att ta oss smidigt upp och ner från golvet.

Vi utforskar hur vi kan röra oss på låga nivåer med hjälp av golvet för att korsa rummet. Genom att praktisera golvteknik får vi förståelse för kroppens tredimensionalitet, anatomi och mekanik utan att hållas uppe av att stå på två ben.

Dansklassen börjar med en uppvärmning för att hitta linjering i kroppen, artikulera lederna, koppla samman rörelse med andning, aktivera kroppens mittpunkt, låsa upp och släppa spänningar så att rörelse kan passera fritt genom kroppen.

Allteftersom klassen fortskrider bygger vi på med mer intensitet för att nå en djupare fysikalitet, vi försöker hitta styrka utan att stressa eller pressa oss själva. I olika kortare danssekvenser låter vi kroppen färdas genom rummet. Rörelsematerialet har tydliga övergångar från stora rörelser till detaljerade rörelser och förändringar i dynamiken (t ex attack och släppa loss). Slutet av dansklassen är avsedd för en danskombination där de olika element vi har arbetat med integreras till i en längre sekvens av rörelser. Under klassens gång arbetar vi varierande i grupp, par eller individuellt. En viktig komponent i undervisningen är att skapa en känsla av samhörighet och delad upplevelse bland deltagarna i gruppen.

Kursen hålls på engelska eller svenska beroende på gruppens önskemål.

En rolig och lärorik danskurs för deltagare som har en grundläggande kunskap i dans. Lektionerna är utformade för dig som vill utveckla dina färdigheter, förbättra tekniken och utöka ditt dansvokabulär. Observera att kursen inte är för nybörjare.

Varmt välkommen!
OBS. Denna termin har något mer kortare upplägg än vanligt. Ordinarie termin är 11 tillfällen och 22 studietimmar.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Ellen Johansson utbildad dansare vid London Contemporary Dance School. De senaste sex åren har hon frilansat som dansare och danslärare i London men är nu tillbaka i Sverige. Hon har erfarenhet av att undervisa olika nivåer, allt från nybörjare till professionella dansare. Hon är även certifierad yogalärare via Triyoga i London.

Bra att veta

För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samtida modern dans - fortsättning.

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Samtida modern dans - fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser